發新話題

APR - MAY 期指 期權

今日又係結算日,上個月有玩轉勢日話3月見頂,叫人最遲清明前要清倉離塲,係話最後機會咁話,而金水以MT's訊號指出大市最小會有4個月升市,即是最起碼5月仍有高位出現,
以現時賽果,4月高位21664較3月高位20891高出773點+(3.6%),暫勝一仗。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

至於23200呢個目標幾時到又好難話得埋,走勢有時都會受衍生工具影響,好似尋日結算牛熊比例係7:3,如果升莊家要殺小賠多,所以今日有得升都係好叻仔,希望班牛仔快啲歸家飲奶啦,唔好阻住地球轉!
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 goldwater 於 2016-4-28 14:10 發表
話咗你唔update,啲大陸佬走晒過日本開電器舖開藥房,乜冇鄉里通知你咩
仲有國內同胞至愛萬幾蚊嘅厠所板都有

回復 105# sinding 的帖子

Thanks all !

引用:
原帖由 goldwater 於 2016-4-28 14:10 發表
話咗你唔update,啲大陸佬走曬過日本開電器舖開藥房,乜冇鄉里通知你咩
呢個先至高招,大條道理入大量奶粉再轉口回國!

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2016-4-29 05:06 發表

呢個先至高招,大條道理入大量奶粉再轉口回國!
大陸本身經濟好亂,放水救大型快破產嘅國營企業,而民營方面政府發出十幾個「網電」牌照,由營辦商從網上平台經營嬰兒用品及化妝品,貨物由外國直接進入一個保稅區,再由保稅區直接寄到訂戶手上,低於一定數量係免稅,所以香港零售業近期咁慘淡係有原因嘅,仲有新田落馬洲起緊個大型購物城,真係要買奶粉屎片,大陸人可以唔洗入城啦!

昨天結算牛熊比例 62:38,牛仔减咗小小但仍係偏高水平。訊號上伴月V3中,向上力量仍未改變,繼續反覆挑戰23200。

回復 112# goldwater 的帖子

發新話題