發新話題

MAR 期指 期權

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2016-4-7 15:01 發表

月線圖明顯就快 20破50 死叉
所以估出多隻腳才大升浪都合符MT技術。
不過,依家 大圖跟八番打晒架,得個chok字
兩邊Short係理想策略

點都好,前兩日 20093-20189 呢個區聚佐好多貨!
明日收市前唔穿20189都要做番好倉。 ...
世界上要揾100%準確嘅技術分析真係唔容易,每次下注都係抱隹自己嘅原望進行,佢哋話時間掌握一切,但又有幾人真正可以掌握時間?而喺呢個投機賭搏市塲,最重要控制好自己心態,訂好出入市策略;站在我立塲,未見太陽向下交差前,6月前見23200願望不變,若見DCC即反手造淡。控制情緒,控制注碼..................................

免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

越來越體會 (有錢人想的和你不一樣) 的其中一個要點
唔在乎你識幾多,只在乎你識邊個!
若然你真係識到成功人士,你係身上搵到最佳答案的機會
比死做功課更有意思

既然沈大師可以出三點九專欄

即係話,三點九前唔只可以判斷Excel輪盤
過唔過夜,有無大過50點的裂口都應該是必答的功課!

少於50點當平開,期權長倉維持唔到點數要輸時間值

這個升裂口、跌裂口,還是必平開
更需要在三點九前作答

唔好同我講早知就發達
你有期權倉係必須回答的問題

回復 303# cowbearcar 的帖子

始終未交差,仍上紙五,兩頭蛇仍然最着數,大富準備2d3,睇吓204到唔到。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

另外留意V仔如升轉跌,有可能完成一組dcc,配合大交差後,大市已確認渡過危險期。

回復 304# goldwater 的帖子

回復 306# kevin88 的帖子

差小小

引用:
原帖由 goldwater 於 2016-4-5 19:30 發表
佢嘅測巿有幾多成準我就唔敢下定論,因為世界上最差嘅技術久不久都有可能中一次,記得佢舊年12月都叫人買升,買到2月個市真係反彈,咁呢次有冇機會沽到兩個月後至見頂就真係唔敢同佢拗,在訉號上我仍然睇好後市,若有真的有急插 ...
嗱!怨聲再道,轉勢日見美國跌,期指穿20000支持就沽,被夾400幾!世界不停地轉不停地變,太陽底下無新事?

港股走勢上已經完成一組5浪式下跌,暫時保守估以ABC運行的話,反彈目標仍可達23200或以上,由於美股開始緊浪5上升,此組浪特性是亢奮的,有可能於6個月內見頂,因此港股亦出現C插可能存在。DAX已經出現大浪〝X〞機會大!

附件

先前量佐14號有g頂
果日再決定後市有無反高潮
始終#2 自破交叉後,尚未拗向上出金叉
18號前再出死叉就大鑊!

下個阻力21200睇吓到唔到再算。

附件

發新話題