發新話題

DEC 期指 期權

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-12-31 10:12 發表

可是期權220c至232c尋日全部過千成交
唔似短倉,R頭
期權要睇倉位增減先可以判斷,以昨日call結餘去睇,好多散戶開新倉,如果長倉的話,即是莊家沽出,你認為全盤賭局莊家話事?大戶話事?
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 butterflyjoan 於 2015-12-31 10:47 發表
Ching 有時間再講下港女同國企既圖 ar... 日線睇… 唔知做緊頭肩頂定頭肩底… 好暈
國企跟恆指比較,以走勢觀察,H期會較快到前低位9100,呢個位我會留意如何形態下破,即是前底9057穿嘅可能極高;而期指方面,早前市場認同熊市模式以ABC完成,B彈應見24500-25000後將見C急插,但現時所見整組反彈浪只見23419,可以話未夠數,所以要從另一角度去估,大市未來時間完成築底後,將見急升,因為走勢上極可能出現Ad!
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

???

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-12-31 11:24 發表
國企跟恆指比較,以走勢觀察,H期會較快到前低位9100,呢個位我會留意如何形態下破,即是前底9057穿嘅可能極高;而期指方面,早前市場認同熊市模式以ABC完成,B彈應見24500-25000後將見C急插,但現時所見整組反彈浪只見23419,可以話未 ...
tks ching...

???

祝大家心想事成… 身體健康… 新年快樂…

happy new year!

新年進步!

附件

祝MT Sir 及各師兄師姐2016年期開得勝,身體健康

Happy New Year 2016!  祝MT Sir 及各位師兄師姐身體健康,股海大賺。

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-12-30 19:21 發表
睇call /put 圖仍未係單邊long 嘅時候,要忍耐下!
在下見好多人會用長倉來短炒,以過來人經驗其實賺唔到幾多,又或者扣除交易費用得番個吉,要食長倉一定要有一段稍長嘅波段先會有肉食,就如12月結算前後所做嘅LP到今天開市已有可觀利潤,但要賭就放胆去賭,如果唔係永遠都會成輸家,上月提過一月嘅波幅會較去年12月稍大,預計有1800點的話,睇番今日高位(即月)21857,暫當作係月波幅起點的話,目標就20057,現時賭佢近前底20365平倉的話,如何保守都可以翻佢兩三翻,賭就係咁賭,但世事無絕對,如果大市真係有能力倒升穿22400咪蝕多少離場啦!

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-12-31 09:16 發表
有人統計過歷史數據1月份波幅最大,其中#388及#688兩隻,可以達10%以上。
#688一日都跌去4.x%,都米話唔信

發新話題