發新話題

NOV 期指 期權

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2015-11-12 12:39 發表
ching, 你有即市圖就知道姐
申請番個 致富或耀才戶口吧。
開 sptrader 睇即市圖係免費的。
最低限度,見到大注食完胡即閃人。

下午又黎 牛皮市狂升 VHSI
所以入市時機好難掌握,入佐佢升 VHSI就話唶,佢隊 VHSI眼光光。

特別提一下,由於 升市 VHSI升,跌時 VHSI跌。
所以 Call係有食好食,可以縮得好快!
而Put就真係唔使諗,佢縮波幅,捉到個頂都無運行。

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-11-12 14:57 發表
而家成形就以2-a為方向,目的地大約在24500,vhsi同步向上,
散戶不但走雞,而且吏多賭錯邊,所以今日可以坐定定睇戲,真係值得弓喜
九番和伴月都就快出關拗番向上,
雖則我係淡友,今次我睇最少上256,甚至271!
當然未必係11月既事。

其實沽 歐羅 坐定定就得,周線圖破佐 TrendLine
破1算,此日可待。

附件

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-11-12 21:17 發表
第1道帖因為泛及課程內容,所以Del.左,整個大形勢現正運行B-e中,時間在2017年中。
朋友所說的火箭e出現,完成後將會出現一組對稱的大C插。
其實都幾頭痕,SP500、道指、日經、德國、富時等等,
大部分大圖都出曬關兼 負PC!
港女真係難獨善其身

Anyway, 一提歐羅夾成 900pips ,真係 Crazy.

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-11-13 07:13 發表
每隻股或每個市塲都有自己唔同嘅生命力,
期指太陽#2X3,#1CLM係最有動力嘅時候,
美股跌aDR被拖累插400幾可能係提供最佳上車良機,留意訊號是否破壞,否則繼續賭升。
似唔似賭緊showhand ...
今日唔殺223牛的話,上到228都要食。
Anyway, 反正私竇有另一招檢查是否繼續爆邊,
點都優勝過人。

尋晚做功課,有人開了明年3月倉:
暫時估計係, LC240 + SP250 (300注),
用二百靚點博一千點,幾好的 Risk and Reward選擇。
只是遠遠調低了目標價了!

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-11-13 08:58 發表
倉位莊家亦可以故佈疑陣,不可盡信。
其實我都 R頭,尋日d Long Put 莊家好緊張咁收貨咁。
210p 尋日早晨 38點搶狗x咁搶!
原來今日一隊乜都返晒黎。

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2015-11-13 09:52 發表
所以我昨日遲遲不入市, 就已覺奇怪
比較番尋日講過既 期權小時圖,
其實好清楚摸到 阻力區,食佐先係合理!

附件

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-11-13 09:54 發表
大大仙出左關,又要由好散轉番做蛋散,等dcc.目標21000。
我想問 大圖出關未?
佢出關就真係要全力沽。

發新話題