發新話題

NOV 期指 期權

打個咭先
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

大富#3穿0線, 待其他細既仙同步會加速向下行

引用:
原帖由 sinding 於 2015-11-2 15:00 發表
Thank you station Hing!

#3穿0線=踩咗油門?
要睇佢做唔做滑翔, 可以滑翔再踏油門, 如果 6, 7, 8 番一齊玩, 好玩了, 你見佢地已經開始想玩了

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-11-13 15:16 發表
有無師兄可以檢查下 QQ 下年3月有無 put倉異動?
若然熊三 首次隊QQ,
話晒 好消息出貨兼 B餐 160的怨念

先睇圖, 今晚再詳細睇睇

引用:
原帖由 ourstation 於 2015-11-13 17:58 發表

先睇圖, 今晚再詳細睇睇
睇返700 MAR 2016 PUT 倉
9/2    130蚊 3000張係 CALL PUT 兩邊做, CALL 係$14.13, PUT 係$ 16.41
9/4    130蚊 3000張又係 CALL PUT 兩邊做, CALL 係$14.80, PUT 係$ 16.77
9/24  125蚊 4000張係 PUT 倉, 係$ 8.82
9/30 130蚊1200張係 CALL PUT 兩邊做, CALL 係$11.12, PUT 係 $11.31

3個大倉位130蚊, 總數7200張, CALL PUT 都做既話, 收息機會大
所以最大收益係出年3月落返$130, 最差都係$100啫

呢個位又唔係太差, 出年3月前又唔似股災樣

引用:
原帖由 ourstation 於 2015-10-30 12:15 發表
11月係淡倉底, 紅圈提示, 除非下週有顯注既升幅

月中了, 又回顧下, 先睇圖

11 月仍然係淡倉底, 大戶無反倉, 230沽到落來, 未夠水位

睇番6, 7, 8 番, 同月頭講差唔多, 大富#3滑翔等埋6, 7, 8 番#3一起玩加速向下

如果我無睇錯, 8 番見魚行-GP

回顧 11 月份, 從月頭開始見到係淡倉底, 坐定定又過一個月, 發達就無份啦, 安安定定比較適合某些人如我這類人

回看11月圖, 并唔係一個非常如意既月份, 當中有幾次反常現象, 好在果圖修正得快, 唔係就左一把, 右一把

再看 12 月, 同 11 月差唔多, 月頭見係淡倉底既出現, 又睇睇呢個星期會唔會有一個大升將呢個局面化解

金水兄, 可否看看渣打, 周同月線圖低位CLM, 麥當勞好想向上插穿? 短期是否有點點支持?

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-11-30 10:58 發表
早晨大師兄,渣打個圖由太陰至太陽都見#1CLM,以老師其中一個口缺「轉勢細浪必先行」的原則,大富仍未見太大動力,或要再等等,從大圖見此組為222的大C,築底過程會較痛苦。 ...
Thank you 金水兄! 我暫時未有貨, 但現水平相當吸引, 想放佢入一個幾年既組合中

發新話題