發新話題

SEPT 期指, 期權

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-9-21 08:09 發表
無乜 Comment,今朝看看 21568 能否撈底。
穿 21540 反手。
除佐今朝第一轉隊穿得甘之外,呢個位唔係無價值。
波幅太窄,可能又到轉倉活動。
10:17 最低 21564
10:59 最低 21556

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-9-21 11:15 發表
今朝最低見21456,穿曬位喎!
如果照車兄計劃21568撈底,21540反手沽,呢兩巴真係幾應嚇!
私竇解釋佐原因,入去昅兩眼,OK?

引用:
原帖由 rcecbest 於 2015-9-21 17:51 發表
今日入左10月HHI的LC
keep 到喎!
今期要留意 226c 能否 守到住 77點。
最初第一個升浪, 226C 主動長倉盤正正 77點至81點。
之後爆上3xx點。
依家回到起步位,如果又再飛天,不能看淡。
唔摸它都要昅住。
尋日 226c 成交唔細,有一定指標作用。

依家要倒轉諗,如果莊家護盤到期結,
226c 到期結都生存到,甚至有得執。
你點追車先?

引用:
原帖由 klm 於 2015-9-22 12:10 發表
留意226c 在月中有人超過千5至2千張成交約260點,
未發生前一晚未平倉約得千4張,即日回到170點未見大手平倉,
咁要諗下若是long倉,呢個大戶依刻輸成200點,
若是short倉,會否意味封緊頂,我地無法百分百知動機是咩,
只能估sc lc既機會率
我估226c生存到,但賠率好一般。
22600 + 77 *2 至 22600 + 77*3 左右。
但你有權選其他產品架嘛。
甚至買期指 牛仔一樣得。

思考買乜好也是重要一環。
即日仙可以進取些,跟 A班所教。
過夜要諗扣 theta ,另一盤數黎。

引用:
原帖由 optionbaby 於 2015-9-22 15:00 發表
破咗位上咗一級,不過我覺得仲難搞咗,
上面再上多一級有大阻力,再追入又好似博唔過

動物的啟示

新熊咁買法,你識做啦!

引用:
原帖由 mon128888 於 2015-9-23 14:22 發表
what is the head shot price?
http://www.etnet.com.hk/www/tc/warrants/realtime/quote.php?code=68982

自己睇 etnet吧。

查番原來早兩日升至 22128 再插水時,剛好出「大大仙扑頂法」。
所以要善用 大大仙圖,及早反手。

引用:
原帖由 sinding 於 2015-9-24 10:35 發表
手慢又走雞
大家早晨!
今朝太過對 大富圖有信心,坐成廿格無走,仲要倒贏。
但只係食佐十格。
執四舊幾,但原來可執多廿格!
心魔係好難克服的。

發新話題