17 12
發新話題

SEPT 期指, 期權

Thanks c hing

金水兄,有無可能22174~25620已是反弹咗呢?謝賜教

回復 328# goldwater 的帖子

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-9-11 19:39 發表

目前由28621 落山,行佐 七浪至 20366反彈,
如果七浪唔得要諗九浪、十三浪,但由於資金入爆晒,
大戶有能力輕注六百億推個市上一千點,其實就算落至19500,
一樣可以幾日夾番去24000!
做唔做既唶。

不過,如果你有上過 GPS班,會 ...
現在下跌浪都玩到7,9,13…勁

引用:
原帖由 ourstation 於 2015-9-15 22:44 發表
大大仙同大富 #3 同時滑翔, 用大富看, 向上機會大, 等大大仙麥當勞向上

但最好兩手準備, 雖然向上機會大, 但又見八番向下, 只知道一去幅度會幾大, 又可等 #3 開始滑向上或向下才決定 ...
BMA vs AMA

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-9-22 11:04 發表
依家要倒轉諗,如果莊家護盤到期結,
226c 到期結都生存到,甚至有得執。
你點追車先?
留意226c 在月中有人超过千5至2千張成交约260点,未發生前一晚未平倉约得千4張,即日回到170点未见大手平倉,咁要谂下若是long倉,呢个大户依刻输成200点,若是short倉,會否意味封緊頂,我地無法百分百知動机是咩,只能估sc lc既机會率

其實先唔係研究用咩策略住,就算昨日大成交,但是減咗倉2百幾張,即日鮮都有可能,,同留意到呢个交易是幾分鐘既大成交,往往見有咁既動作若係long side 好小30以上iv仲要月尾做呢个動作,以現時途径,期結228先有机回本260点,除非月尾好大龍鳳咁博啫多角度分析

引用:
原帖由 optionbaby 於 2015-9-22 13:57 發表
我系唔系撞鬼啊?
食完飯番黎好似認唔番Ni度咁ge,同食飯前唔同咗样喔
???

引用:
原帖由 optionbaby 於 2015-9-22 14:47 發表
欢迎交流同提出不同觀點!
一個人未必睇得晒咁多野,时间亦有限。
多一個角度参考希望可帮大家提高胜算

同意,亚sir 成日都講呢句,大家有唔同角度睇法,互相参考

17 12
發新話題