50 12345
發新話題

AUG 15 期指 期權

引用:
原帖由 mon128888 於 2015-8-25 16:10 發表
滬股通 今日用到不少
北向咋喎,南向仲要嘔凸。

時間見證一切
雖則我係淡友,早前103睇死中移動
市場還我公道

我估期結好平淡咁過,原因兩邊都有重 Short攔住!
尋日 218C @ 250 有 237注明顯 SC 及 208P @ 216 有 347注明顯 SP
今日 218C @ 175 有 105注明顯 SC
兩者亦倒水咁落!
磨兩野就執大截,大戶邊會咁好死派彩畀長倉客。

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-29 12:06 發表
下星期二是一組大細G底,睇睇可否見底後出現較大反彈。
就係等你呢句咋,金水兄!
期結手慢重創呀。

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-29 12:23 發表
一直以嚟我都只係想分享自己見到嘅訊號,
叫人唔好撈底,尤其IV高,
long call就算捉到底都只有事倍功半,分分鐘得不償失,
更何況未有見底訊號出現,我金水唔會老點,
嘈交叻冇用,時間會證明一切。
MT 技術其中一招重點係 等 DCC 或倒金鐘!
高IV只好 SP,食住第一轉。
第二轉做足GP才長倉上車。

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-29 16:34 發表
實戰區內我及其中一位師兄都有計過9月1日為一G底,點解車兄會重創?
落手75 追 LP 已即縮至40點!
無租 tq始終估估下死得。

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-29 17:14 發表
更正:目標先睇下破20000
好的,暫時預計係: 19880

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-30 07:19 發表
呢個市又係用舊果招,星期五用120點做9月190LP,下星期見車兄的19880時做198SP,預期9月在198樓上結算。
http://finance.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=25043281&extra=page%3D3
今年9月14日,係猶太人的7年股災節日!

猶太聖賢(拉比)預言:超級金融海潚! 13/9/2015 災難席捲全球(5775 安息與審判年)(…:
http://youtu.be/XpZrhCfcxAg

雖則每個人信仰不同,但這個日期會否另一個跌浪開始,不得不防!

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-30 07:49 發表
i車兄,猶太係乜誰呀?
以色列人
聖經舊約守節期的人們的新年

有Winquote的同學留意:
十二月和明年三月 (天花)調低至甚麼位
半年呀!大戶兇你呢半年上到呢個位當你贏!

50 12345
發新話題