發新話題

AUG 15 期指 期權

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-29 12:06 發表
下星期二是一組大細G底,睇睇可否見底後出現較大反彈。
我都望呢個, 到時回報高好多

???

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-29 16:37 發表
從一個G底日期去推測,再配合MT's交易守則,昨天開市正正就是long put 嘅好機會,目標先睇下破22000。
星期五… 我都做唔到 lp... 落價太貼… 如果比多 20pts... 就好了… @.@

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-29 16:37 發表
從一個G底日期去推測,再配合MT's交易守則,昨天開市正正就是long put 嘅好機會,目標先睇下破22000。
更正:目標先睇下破20000
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 butterflyjoan 於 2015-8-29 17:09 發表

星期五… 我都做唔到 lp... 落價太貼… 如果比多 20pts... 就好了… @.@
雖然lp唔到,但識得做淡技術分析能力都唔差,有時間講吓9月個市,比啲意見大家?
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

???

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-29 18:28 發表
雖然lp唔到,但識得做淡技術分析能力都唔差,有時間講吓9月個市,比啲意見大家?
其實都唔係好知點… 反彈到 0.236…224… 明顯係左力… 諗住佢扮野彈多次… 點知佢就 more more 下… 下午直落… @.@ but ching... 個圖做左知大十字星… 跟以往… 假如下星期回調已不穿現貨 208… 覺得會反彈試 0.5 232… 瓜… e 個係我估既行法… 希望各 ching 指教…

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-29 16:34 發表
實戰區內我及其中一位師兄都有計過9月1日為一G底,點解車兄會重創?
落手75 追 LP 已即縮至40點!
無租 tq始終估估下死得。

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-29 17:14 發表
更正:目標先睇下破20000
好的,暫時預計係: 19880

引用:
原帖由 butterflyjoan 於 2015-8-29 21:06 發表
其實都唔係好知點… 反彈到 0.236…224… 明顯係左力… 諗住佢扮野彈多次… 點知佢就 more more 下… 下午直落… @.@ but ching... 個圖做左知大十字星… 跟以往… 假如下星期回調已不穿現貨 208… 覺得會反彈試 0.5 ...
謝分享

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-8-29 22:31 發表

好的,暫時預計係: 19880
呢個市又係用舊果招,星期五用120點做9月190LP,下星期見車兄的19880時做198SP,預期9月在198樓上結算。

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-30 07:19 發表
呢個市又係用舊果招,星期五用120點做9月190LP,下星期見車兄的19880時做198SP,預期9月在198樓上結算。
http://finance.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=25043281&extra=page%3D3
今年9月14日,係猶太人的7年股災節日!

猶太聖賢(拉比)預言:超級金融海潚! 13/9/2015 災難席捲全球(5775 安息與審判年)(…:
http://youtu.be/XpZrhCfcxAg

雖則每個人信仰不同,但這個日期會否另一個跌浪開始,不得不防!

發新話題