發新話題

AUG 15 期指 期權

下星期二是一組大細G底,睇睇可否見底後出現較大反彈。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

一直以嚟我都只係想分享自己見到嘅訊號,叫人唔好撈底,尤其IV高,long call就算捉到底都只有事倍功半,分分鐘得不償失,更何况未有見底訊號出現,我金水唔會老點,嘈交叻冇用,時間會證明一切。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

希望無謂嘅嘈交聲可以停止,回復股市分析,大市討論,如果要學做人就請移玉步到其他網站!

响度重温六月時MT SIR 對大市的看法;6月21日
「以月圖訊號已見了X浪頂,此次下跌將會是12個月的時間」

若果根據MT SIR推測,2015年4月27日見28621最高位開始回落,運行12個月時間下跌週期的話,就要到2016年4月先可以見底,策略是逢彈做淡!

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-29 12:06 發表
就係等你呢句咋,金水兄!
期結手慢重創呀。

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-29 12:23 發表
一直以嚟我都只係想分享自己見到嘅訊號,
叫人唔好撈底,尤其IV高,
long call就算捉到底都只有事倍功半,分分鐘得不償失,
更何況未有見底訊號出現,我金水唔會老點,
嘈交叻冇用,時間會證明一切。
MT 技術其中一招重點係 等 DCC 或倒金鐘!
高IV只好 SP,食住第一轉。
第二轉做足GP才長倉上車。

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-29 12:55 發表
希望無謂嘅嘈交聲可以停止,回復股市分析,大市討論,如果要學做人就請移玉步到其他網站!

响度重温六月時MT SIR 對大市的看法;6月21日
「以月圖訊號已見了X浪頂,此次下跌將會是12個月的時間」 ...

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-29 12:06 發表
大富已出關, 很有機會.

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-8-29 14:24 發表

就係等你呢句咋,金水兄!
期結手慢重創呀。
實戰區內我及其中一位師兄都有計過9月1日為一G底,點解車兄會重創?

從一個G底日期去推測,再配合MT's交易守則,昨天開市正正就是long put 嘅好機會,目標先睇下破22000。

發新話題