發新話題

JUN 15 期指 期權

IMF暂停与希腊谈判

国际货币基金组织IMF周四宣布,
由于同希腊政府仍然存在重大分歧,其谈判代表团已经放下布鲁塞尔的磋商飞回华盛顿,这使停滞不前的希腊债务问题谈判陡生变数。
http://finance.sina.com.cn/world/ozjj/20150612/081922416157.shtml

Good morning all!

回復 263# angrybird 的帖子

老美够鍾還钱俾联储局,QE1、2升到咦家已赚到嘔

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-6-12 12:16 發表
真係暈暈地,明明大圖 #2 穿 '0' 線,卻夾幾百點上黎。
恒指未穿

回復 266# angrybird 的帖子

美股今晚可掉頭做跌,我嘅倉已调整至左右蓬源

回復 290# cowbearcar 的帖子

腻個醒覺有意義!俾個赞
大家午安!

引用:
原帖由 sinding 於 2015-6-12 14:58 發表
美股今晚可掉頭做跌,我嘅倉已调整至左右蓬源
做咗左右逢源,跟住做左拥右抱
咦家等紧機會做右抱

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-6-16 10:31 發表
呢期我對自己剛研究既 尾數 620 好有感覺。
今朝即係見證 扮升穿,馬上大大刀斬落黎!
唔使失望嘅!吼個大620可能有大大茶飯食都唔定
大家午安!

引用:
原帖由 oem7110 於 2015-6-16 14:06 發表
選擇期權行使價時, 成交量最低要求是什麼?
有沒有什麼建議?
Thx
唔明问题的用意是什麼?
我祗做即月,從冇腻個疑问 不知是否惊成交量低而平唔到倉?

回復 311# oem7110 的帖子

据我自己的经验即月影響不大,你想用乜价買賣照Set可也,反而判断市况的升跌影響成交仲多啲。

邊個袋住先?...邊個袋住先?.......

原來喺rcecbest兄袋住先,恭喜!恭喜!
引用:
原帖由 rcecbest 於 2015-6-16 22:51 發表
仍持有HSI及HHI的LP, 明天會食一部份
大家午安!

發新話題