發新話題

MAY 15 期指 期權

恒指穿咗280唔系咁靓,期指都穿埋我就會睇得保守啲

引用:
原帖由 sinding 於 2015-5-22 17:56 發表
Thank you station Hing!

讨论:
今日收市前Put嘅權金由低位升咗好多,以往都有同样情况,但冇今日升得咁多。
我嘅理解喺同大户嘅做單方法及策略有關。
疑惑:(我認同Station兄嘅睇法,下星期會在高位結算)
1. 假如我喺大户,我會用越Long越低价嘅方法來做保護,而唔喺好似咦家咁越Long越高价。
2. 假設大户喺用滚動式上下做單。有冇赢兄赢姐仿效過腻種方法做單?好坏處如何?
大家點理解腻個现象?有何睇法?
滚動式???........
今日個Put好似都系咁,谂下佢先!

引用:
原帖由 thomaskmwonghk 於 2015-5-27 11:01 發表
係已經 set 好單 ,但係到位既未成交 .
想取消但無反應 , 都吾知係咪交易左
剛知道已交易 , 但是有得食果陣錯個左.........為有等
午飯前再加一張280PUT,飯後平左去, 30點算啦 ! 因為用電話睇.就算再跌都係結左去好 D (電腦反應快條街)
然後買張6月286CALL ....................................

引用:
原帖由 optionbaby 於 2015-5-27 16:06 發表
滾動式???........
今日個Put好似都系咁,諗下佢先!
原來搞錯佐!
佢玩Bear Spread:LP284 + SP280。

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-5-27 12:53 發表
今朝其實 D put 穿晒價,所以尋日 280p、282p 似 SP 多過 LP,
主要是屈縮波幅,其次錯方向。
而上周五大升時,280c和282c 大部分成交按理睇升,
可是已去返佢個成本價唔多水位。
如果期結唔夾上,係 282結,佢D大注要輸錢添。
就 ...
"今晚夾番百幾點 機會好大"
Bingo!

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-5-27 12:53 發表
今朝其實 D put 穿曬價,所以尋日 280p、282p 似 SP 多過 LP,
主要是屈縮波幅,其次錯方向。
而上週五大升時,280c和282c 大部分成交按理睇升,
可是已去返佢個成本價唔多水位。
如果期結唔夾上,係 282結,佢D大注要輸錢添。
就算明日 284期結,佢d 長倉頂多打個和,最少要上286才有肉食。
道指尋晚大插水,到佐通道底,所以今晚夾番百幾點 機會好大。

另一個可能就真係 b浪雙頂完佐,期結要去番 20水平望 277期結!
咁佢尋日D 淡倉不是短食,而是長倉。
要有肉食又起碼見277,唔會落咁少。
大家點睇?
果然係咁!

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-5-28 09:58 發表

果然係咁!
6月走勢咪好差...

引用:
原帖由 smun 於 2015-5-28 10:01 發表
6月走勢咪好差...

上落市唶,但不除非再次見一見個保力加通道底!

今朝一直入唔到 #1 的 六月七月八月的 Call!
最少返去保力加通道底,130係基本過基本。

總算袋到入袋啦

發新話題