發新話題

MAY 15 期指 期權

thanks for sharing

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-5-18 18:14 發表

280c、282c 三點後算密密加倉,
相反 270p 至 266p 幾明顯高位短倉後無再反手。

由於284c 沒有大量倉,估計今日只做了 Call Spread
故當初建議吼 280c 來做倉係較可取。
入價機會大!
...
280C上週五最高做356除非突破防線,否則好難再有咁高價

引用:
原帖由 mon219 於 2015-5-18 18:32 發表
280C上週五最高做356除非突破防線,否則好難再有咁高價
兩雙 Short 係有權磨到月尾,
不過你點睇 282c 兩點果注?

肉眼見,好難不會理解成同時做 SP + LC

附件

是日 Call Put

282週五最高做274收市都重有233點,做左千幾張,今日都重有百幾點沽、既然沽得280點解唔沽埋282呢?不如贏兄你留意番14號既276同280-282C既數字同數目重好啦,咁樣你會知道點睇282的

引用:
原帖由 mon219 於 2015-5-18 20:59 發表
282週五最高做274收市都重有233點,做左千幾張,今日都重有百幾點沽、既然沽得280點解唔沽埋282呢?不如贏兄你留意番14號既276同280-282C既數字同數目重好啦,咁樣你會知道點睇282的 ...
應該話280反手完再反手就更貼切,所以明顯好多

276C14號有1444當日加左298張,15號收市減左378張,內裡反手幾多我同你都唔知,而15號同今日都保持在1066張,重未肯郁276C住、以愚見睇是因還有289點收市價

thanks ching

市场考紧師傅

各方英雄早晨!

thank you OK ching

發新話題
最近訪問的版塊