發新話題

APR 期指 期權

呢排成交創歷史新高,突破海嘯高位有成交支持,調整幅度要用時間消化,究竟五窮六絕用唔用得着呢?
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

14:25主板 HK$138,904.16 Mil  
          港股通
(買入及賣出) HK$9,309 Mil

Good afternoon all!

???

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-4-22 13:26 發表
呢排成交創歷史新高,突破海嘯高位有成交支持,調整幅度要用時間消化,究竟五窮六絕用唔用得着呢?
ching... 07年牛市... 有3個月係大陽燭... 無理由今次甘小瓜...

多谢好友夹高IV!

回復 264# goldwater 的帖子

金水師兄咁睇好滙豐,是否因為佢落後同埋已經子午呢...?

引用:
原帖由 DYBJC 於 2015-4-22 19:00 發表
金水師兄咁睇好滙豐,是否因為佢落後同埋已經子午呢...?
師兄問得好,hong kong bang香港上海匯豐銀行,香港人的銀行,我第一個自動轉賬出糧嘅戶口,伴隨香港人成長,亦有好多股民因為呢隻#5積聚到財富,講咗咁多嘢,不足令我買佢,我會用技術分析,2015年目標90蚊,三年目標150元
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-4-22 13:26 發表
呢排成交創歷史新高,突破海嘯高位有成交支持,
調整幅度要用時間消化,究竟五窮六絕用唔用得著呢?
如果5月6日見29200,真係可以轉身做淡。

笑我膽小都係咁話!
尋晚臨收市買 LC 過夜,其實我都R頭,明明出晒 負GP又負PC應該做淡。
依家出晒保力加通道頂。

自畫 SP-Trader Channel
受壓要食胡!
等緊支持位是否再入場,唔敢做淡。

附件

小時圖

回復 278# cowbearcar 的帖子

“明明出晒 負GP又負PC”大仙到大富都喺,见到啊爷破咗位都唔敢乱追入,惊中招,好彩!真喺惊啱咗

引用:
原帖由 sinding 於 2015-4-23 14:14 發表
「明明出曬 負GP又負PC」大仙到大富都喺,
見到啊爺破咗位都唔敢亂追入,驚中招,好彩!真喺驚啱咗
炒即日仙要反應快,有時唔好介意掰價,搞得黎隨時仲甘。
去唔到我個線,但好近就反彈了!

附件

更新後的小時圖

發新話題