發新話題

MAR 15 期指 期權

大家好,金水係用MT's 技術去測市,訊號係非常實用準確,早前講過太陰未見頂,而伴月四相同步向下,的而且確存在茅盾,而大市今日走到呢個位,又可以再同大家分享吓,得唔得下回分解;
1). 首先早前懷疑大市要突破海肅高位前,必需完成三冲底,現在有機會;
2)24500是一個短期重點阻力區,必需本週完結前能夠突破;
3).如能突破高收,四月反覆挑戰26000;
4).密切留意bible 訊號小時圖變化;
5).仲有六個交易日結算,留意期權金嚴重收縮,錯邊損失難以收覆;
thank you!
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 ironcondor 於 2015-3-19 23:15 發表
金水兄,今天算叫做突破24500嗎?
收市前係突破咗,但通常尾市十五分鐘嘅交易唔可以盡信,曾經有人講過斬頭砌尾,開市收市十五分鐘都係假,如果今日開市後企穩其上算是成功咗,先推上挑戰25000,待結算後挑戰26000,食粥食飯睇今日啦!
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 optionbaby 於 2015-3-20 11:10 發表

今朝好忙唔得閒同你吹水,聽你講今朝又多謝好友比你靚位long put喎,邊位咁靚先

引用:
原帖由 optionbaby 於 2015-3-20 13:38 發表
细權P232一早就俾我long到7點, 跟住懈後面Short番幾張大權. 应该都吃硬嗝嘞哇! 所以好開心!
哦!咁你又唔多謝淡友,係都要多謝我嘅

24500走上24533,我都話度位都係未夠班,阻力咁大,呢餐飯真係難揾食,今日啲期權金縮成咁,小心short 錯邊!

引用:
原帖由 butterflyjoan 於 2015-3-20 15:21 發表

CHING... 期權金縮代表大平買... SHORT 唔著數... LONG 遇上 MORE... 死得仲橙... 是 MA...
死得仲慘係你自己估個市會磨,等價244call/put收市325點,下跌84點,有五個交易日結算,死得去邊呀?

雖然美股尋晚升百幾,但金水都係一樣推測,突破短期阻力24500,目標25000左右啦,到得呢個位對後市比較睇好一線,但上26000之前要回幾多,調幾耐係未計過,如果24500未能成功攻破,對後市就要扣分,所以早前提過24500係一個短期而相當重要嘅阻力位;
但無論上攻26000或下試23000,相信四月唔會走得太遠,暫時以大戶24800short call/put為中軸線反覆波動;
响度大家留意港交所公佈嘅期權日結算,4月put 有幾個位成交與未平倉合約增減有出入,呢一點證明港交所都係揾散戶老襯,小心!
最後幫大戶送上四月份禮物,四月雖然有長假期,但仍然有18個交易日,較平均月份小兩日,再加上3月未完結交易日,合共25天,而四月等價244call/put週五收市只得764點,大戶係時候派糖!

大家有冇糖食?

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-3-20 06:59 發表
收市前係突破咗,但通常尾市十五分鐘嘅交易唔可以盡信,曾經有人講過斬頭砌尾,開市收市十五分鐘都係假,如果今日開市後企穩其上算是成功咗,先推上挑戰25000,待結算後挑戰26000,食粥食飯睇今日啦! ...
三突後的突破,目標26800。

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-4-3 18:57 發表

特別提醒有開蝴蝶倉的同學,到蝴蝶專倉研究研究。
估唔到今次 金水兄咁樂觀!

我只是睇 6月尾前上 26500,你比我更牛!
市場比金水更牛!

發新話題