發新話題

MAR 15 期指 期權

24500走上24533,我都話度位都係未夠班,阻力咁大,呢餐飯真係難揾食,今日啲期權金縮成咁,小心short 錯邊!
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

???

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-3-20 15:13 發表
24500走上24533,我都話度位都係未夠班,阻力咁大,呢餐飯真係難揾食,今日啲期權金縮成咁,小心short 錯邊!
CHING... 期權金縮代表大平買... SHORT 唔著數... LONG 遇上 MORE... 死得仲橙... 是 MA...

Good afternoon

引用:
原帖由 butterflyjoan 於 2015-3-20 15:21 發表

CHING... 期權金縮代表大平買... SHORT 唔著數... LONG 遇上 MORE... 死得仲橙... 是 MA...
死得仲慘係你自己估個市會磨,等價244call/put收市325點,下跌84點,有五個交易日結算,死得去邊呀?
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

雖然美股尋晚升百幾,但金水都係一樣推測,突破短期阻力24500,目標25000左右啦,到得呢個位對後市比較睇好一線,但上26000之前要回幾多,調幾耐係未計過,如果24500未能成功攻破,對後市就要扣分,所以早前提過24500係一個短期而相當重要嘅阻力位;
但無論上攻26000或下試23000,相信四月唔會走得太遠,暫時以大戶24800short call/put為中軸線反覆波動;
响度大家留意港交所公佈嘅期權日結算,4月put 有幾個位成交與未平倉合約增減有出入,呢一點證明港交所都係揾散戶老襯,小心!
最後幫大戶送上四月份禮物,四月雖然有長假期,但仍然有18個交易日,較平均月份小兩日,再加上3月未完結交易日,合共25天,而四月等價244call/put週五收市只得764點,大戶係時候派糖!

引用:
原帖由 optionbaby 於 2015-3-20 10:09 發表
期指陰阳烛日图双衝顶
恒指非也.
3衝顶today, Good morning everybody!

引用:
原帖由 smun 於 2015-3-20 14:13 發表

剛剛是最後機會了
哇! 阻力真系好强哦! 破佐双衝顶都去唔到, 收市都上唔去就要從新平估過咯

大戶KEEP住244轉倉

發新話題