發新話題

期指-即市短炒

回復 10# nanosecond 的帖子

止蝕8點唔重要,最重要止蝕後下一步如何!
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

C117........

引用:
原帖由 nanosecond 於 2015-2-6 13:31 發表
C117........
期權唔可以當期指炒嫁,如果做246SC+248SP共有737點又有乜意見?(兩邊價內)

免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

師兄今日輸咗11點唔追番?我今日正股收市離塲,睇睇組合有冇利錢。

C-hing,  兩點幾果陣 133點買番。不過未走呀。

不過估高低位24800-24600,掙D啦!

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-2-6 14:29 發表
師兄今日輸咗11點唔追番?我今日正股收市離塲,睇睇組合有冇利錢。
你今日走晒D貨,真係高手。硬賺好多啦!

小弟睇23號會到 23200,唔知到唔到呢?

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-2-6 10:57 發表
如果係睇246~248呢段波幅咁短,就應該做短倉,長倉揾唔到幾多,如果估計有一段比較長的波段,就應該做長倉,因為短倉揾唔到幾多。
今日只得200點波幅咁少,炒期指就可以買賣好多次。所以小弟Long咗果兩張242P要睇到23號,希望會到23200啦!

引用:
原帖由 nanosecond 於 2015-2-6 17:24 發表

今日只得200點波幅咁少,炒期指就可以買賣好多次。所以小弟Long咗果兩張242P要睇到23號,希望會到23200啦!
ching 睇市都算好準,有時間多啲上來同大家分享吓,頭先果套SC+SP未得閑走,23號23200時間上應該唔到,覺得要高位反覆下先。

期指同期權玩法好唔同,而做開long 去做short又係兩回年,早幾日以為會穿243set咗位做250lc,點知唔到要用160去追,都算有d運,370樓上走晒,如果唔走,輸入肉啦!

師兄勁啊!計到共振位,我計到係24號,價位23450,暫時以abc進行,星期一跌穿24300就確認插了

發新話題
最近訪問的版塊