30 123
發新話題

FEB 15 期指 期權

回復 401# cowbearcar 的帖子

Thank you Win-Hing! 啱使!

回復 405# eunyeong 的帖子

齊齊努力搵啦!

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-2-25 20:47 發表
除咗對bible 訊號有較深研究之外,其它都好難講出個人意見,响呢幾年玩期權以來,見識到大戶嘅能力,改變短期方向真係食菜咁食,所以太短線嘅賭搏不以置評!
講番個市,好多大藍籌都在大升浪中,就如車兄話嘅2888都見咗一組浪底,或有 ...
"大戶嘅能力,改變短期方向真係食菜咁食"尼句我都認同,金股汇都系甘。

引用:
原帖由 eunyeong 於 2015-2-25 21:47 發表

帶埋我過大海搵食,就理想實現
仲未得住, 仲要做一番研究.
一齊去研究就冇所谓.

引用:
原帖由 fatpat 於 2015-2-26 12:29 發表

Exchange fee/levy $10.54/trade

大期期權@5蚊??
坚野!我都用紧。

引用:
原帖由 fatpat 於 2015-2-26 12:29 發表

Exchange fee/levy $10.54/trade

大期期權@5蚊??
不過都有佢嘅弱點, 正如車兄所講:
引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-2-25 18:41 發表
......
p.s. 一通無 overall delta 計算,所以如果用組合不建議用一通。
只是 Day Trade真係成本平一截。
如果想建蝴蝶倉,請用傳統證券商致富/耀才等等。
金道收月費,已不是最平的了!
今日我做Hedge盤都唔俾我落單, 眼白白睇住有钱冇得執, 俾佢激死
好似按金减得好少.

黎紧夏天過大海时顺便去海滩游水,既方便又近,不過唔知會唔會好多人

回復 458# eunyeong 的帖子

"長記樓盤"依家都仲有问题咩?
二十幾年前我買過, 但後其聽到口俾越來越差, 乜到依家都仲未得咩?

回復 472# goldwater 的帖子

立法會對開、天馬公园喺唔喺有人瞓紧?

VHSI同恒指同步下跌。市场玩乜?
大家早晨!

30 123
發新話題
最近訪問的版塊