發新話題

FEB 15 期指 期權

引用:
原帖由 craigchan_hk 於 2015-2-13 17:03 發表

什麼是 BIBLE訊號變化? 可以講下嗎?
BIBLE訊號係MT SIR至尊核心課程其中一個內容,師兄可以參考以下連結:http://www.option-king.net/profile.php
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-2-12 12:29 發表
散戶睇圖,大戶劃圖,一穿即彈,手法乾淨利落

大大仙#2V3 & DTL,淡倉小心!
bible 訊號係可以比足夠時間逃生嘅,相對即是你有足夠時間入塲賺取利潤,昨天高位較低位只是反彈了500點,而輪塲及牛證重貨區在24200之下,即大市越升得多,大戶派錢更多,散戶笑呵呵??稍後時間大家研究吓。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

金水兄,我睇訊號R晒頭,請指點錯處

雖然2月功課理論上最佳收係25200
但現在 六番 負GP #1山頂 3pm、大仙負GP
VHSI到四番出正 GP

如果呢個係反彈浪,但又行佐5浪
b浪規定只有3浪!

期權成交方面,又call put 重倉成交
暫時只能comment周一大波幅,方向未明
太多訊號之間打晒交

如果彈上256樓上,3月一定淡,因為伴月#1仲上緊
若怕涉太多課程內容,可在私竇回答

回復 217# cowbearcar 的帖子

參考6/14年型態

回復 217# cowbearcar 的帖子

首先聲明,我只係用BIBLE訊號去推測大市,是否如想像中理想,仍取决於大戶決定,但金水認為呢個訊號係比任何技術分析可靠,幫我贏多輸小;
星期四我提過的訊號是大大仙#2V3,一組GP助大富出山,太陽持槍去打刧,多個訊號表明星期五昨天是升市,其後出現嘅變化,好多師兄們都開始明白我講乜,暫時所見未來時間突破海肅後高位非常大,縮減目標25800,對稱目標26500,擴張目標28300,去到邊度就無謂估,因為我覺得係多餘嘅事,睇實訊號變化去買賣最安全;
而我比較鐘意估單一方向,因為方向唔清晰,點樣會有信心做買賣?
現時訊號發展,可以留意重新一組GP助大富#2V3&DTL,太陽持槍SBO,伴月太陰同時SBO,多相同步,問你淡倉死唔死,可笑嘅係同時出現Gartley222.,abc!

不過,的確好難。
道指見 Garltey 222 出曬就沽,卻屢創新高。
夾到暈都唔知乜事!
暫時預計尚有一段上升空間至18430,之後好難講。

調整浪一大一細交替,下個再出就大浪。

回復 220# cowbearcar 的帖子

我早講過,老美21000前唔使驚,或者呢啲係大戶同散戶分別嘅地方。

好似樓市咁,年年都升,年年都有人唱淡,市塲好現實,未將最後一個淡友變成好友,你都唔使驚!

回復 220# cowbearcar 的帖子

你沒睇道仔和標普成交?好易夾,唔使睇太遠,期權食條一千點單邊夠食飯。大浪價值投資法先有用,唔係都係學術研究
上升大浪都好多調整浪,我地做衍生工具,中短期轉勢信號要清晰,有幾可長倉三個月,而家變左短線投機者,中長線就…
老師教長倉三天,動作正確  
不過睇信號都會錯,正常的,唔係人家以為信號次次中,重有窮人,所以繼續努力

大家有冇統計過自已响呢個投機市塲平均賺還是蝕?或者有冇諗過賺到錢嘅機率有幾高?
其實你長期平均計算只要能夠打和,你嘅技術已經勝過任何大戶莊家,所以我可以話比你知你一定長賭長輸,如果你可以响市塲將一毫子袋落袋先至係唔正常!
市塲上唔正常除咗1成左右嘅大戶莊家之外,可能有1%或更低嘅唔正常嘅散戶,唔信?問吓自己就清楚!

發新話題
最近訪問的版塊