發新話題

大時代

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-10-15 17:15 發表
我唔鐘意肥佬黎,但從呢件事上可以發現,我哋嘅政府係幾咁暴淚,幾咁不擇手段,
簡接將佔中手段合法化!
https://www.facebook.com/video.php?v=10152881231857448&set=vb.105259197447&type=2&theater ...
唔鐘意肥佬黎,但今日都買咗本壹週刋,我並非支持肥佬,只係代表我對689的處事手法極度不滿!
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

回復 41# goldwater 的帖子

兩條友都唔低幫

1.    689下台比林鄭上便可收拾  ????????
2.    為何  ( 真 ) 普選就令下一代有希望 ,???????? 何為真
3.    其實泛文 ( 真 ) 普選就能選出最為港人特首  ?????????
4.    羅斯柴爾德  家族金句是 ????????
5.    香港對中國是否重要到軍隊清場 ,  沒有其它方法壓香港 ???????? 經濟 , 貿易 , 法子大把
6.    膠人 玩 造王者 遊戲 , 都是利字為上 ,唔通為大家 ?????????

不是支持689 , 但我會想我會比 膠人既  糖衣去支持拿傘 ???????????

雨傘快列作攻擊性武器啦

睇到啲盲共講嘢真係笑九死,以後警察帶雨傘得啦,唔駛再帶槍啦

免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 thomaskmwonghk 於 2014-10-16 14:04 發表
1.    689下台比林鄭上便可收拾  ????????
2.    為何  ( 真 ) 普選就令下一代有希望 ,???????? 何為真
3.    其實泛文 ( 真 ) 普選就能選出最為港人特首  ?????????
4.    羅斯柴爾德  家族金句是 ????????
5.     ...
得闲落示威區睇下學生寫的標語、小纸帖。
佢地嘅睇法喺好唔同的,我自認同佢地嘅睇法有好大的鸿溝,落去明白下佢地嘅心态啦!
我就甘败下风,自愧不如

阿水唔知佢地睇法唔同咩 !! 而係佢地吾睇其他人睇法.
更大問題係 D 家長都以為普選係靈藥 , 吾知 D 膠人實在只為自己 . 造王後連成新既利益圈 , 最後下一代重復今日 . 看歷史便知..........

到最後,其實政治 是要協商平衡的

江恩既書都有講 ,因為有人就會發生

作為中國人都想講句中國人說話,國家強大外國人先會尊重我哋,而國家有今日嘅強大,係全靠上一代人辛苦經營社會主義,但習主席都知道今日國家變成腐敗主義,繼續走快步向滅亡,但呢個問題係幾千年來中國人嘅習性,永遠不能改變,就算今日改變,明天一様復發。

所謂佔中好大部份人係自發,今日社會攪到呢個地步,歸根結底在當權者專政,自恃建制派人多就可以蝦人小,完全當泛民冇到,所有拉布影響民生,都係689暴政下嘅產物,相信佢肯下台,佔中示威者不拒而散,所有事都是689高估自己,無論為自己好,為社會好,下台係最好靈藥。

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-10-16 20:38 發表
作為中國人都想講句中國人說話,國家強大外國人先會尊重我哋,而國家有今日嘅強大,係全靠上一代人辛苦經營社會主義,但習主席都知道今日國家變成腐敗主義,繼續走快步向滅亡,但呢個問題係幾千年來中國人嘅習性,永遠不能改變,就算 ...
同意 ! 所以習主席正試著修正 ,以令國家步向強大 .
但是我們不是等國家授與 , 是要各人各自努力 , 就像香港精神 .

當閣下用不當方法搶得權力,他日就會給別人搶走 !
但受苦既是誰 ..........信膠人 ???????????

發新話題
最近訪問的版塊