發新話題

20幾萬輸到得返8萬幾,心情極差,救命

回復 39# ken0904 的帖子

仲買23線股輸死你

回復 41# danny 的帖子

師兄, 個市點睇 ? B浪底出左未 ? 我看已經出左. C浪頂看多少 ?

回復 42# rcecbest 的帖子

唔升穿21000可能升完,後市可以好大件事,15xxx無走雞。

回復 43# danny 的帖子

唔跟波浪理论行?是否还有其它行法?

把宇宙尺好勁

成個課程最後一堂完結,譚sir教d野真係好堅,今次無俾人呃,樓上講錯話了,唔係把宇宙尺勁,係阿sir勁,佢既智慧唔係一般普通人,我好佩服這種人。

不過仲要再花時間操練呢d技術,五種技術,剩係一樣野都有排玩所以呢排無時間報雙飛蝴蝶,無時間搞期權住,待搞掂晒呢五種技術再進攻期權,我學野好專一只會專攻一樣野至精為止,呢段期間測試過阿sir 果五種技術我覺得有8成以上準(暫時來睇),但我會再進行更多時間測試,上星期又入左某隻股票點知又係大戶呃人入局散貨,不過今次好彩識睇訊號死唔去,仲賺幾十蚊 ,算係平手啦,d訊號好好用。最近我發現除左技術之外eq都好重要,了解到非洲雄獅捕獵技巧,點樣捕捉一隻鹿

另外,我想分享我之前上過仿間技術分析經歷,果位阿sir真係呃小朋友,佢打開一幅恒指圖,就話從2003年到2007年就是一浪,到2008年就是二浪,咁就叫教左波浪理論,我初時問那波浪理論就這麼簡單?那2003年到2007年期間沒有再細一級的浪?佢話波浪理論是講求大趨勢的才有用和準,果d細級既唔準和沒有意思,初時對此理論不太認識信以為真,依家諗起真係又笑又嬲,另外又派一份乾坤燭的筆記俾我地,初時以為係教點樣用乾坤燭的方法和竅門,點知係係度介紹乾坤燭幾時面世,甚麼人發明,乾坤燭的歷史故事, 大佬,咁上乾坤燭網站都有啦駛乜花4900千大元去聽呢d野,仲話要1萬幾蚊私人單對單教授

師兄,我領悟到你呢句說話,被你點醒左,多謝你。
引用:
原帖由 rcecbest 於 2013-7-9 16:58 發表
師兄似乎有睹性, 應戒除, 睹性會令你在5:5的情況下都落注, 落注要講機會率及回報率, 不是買大小, 無著數吾買.

引用:
原帖由 ken0904 於 2013-8-22 08:26 發表
成個課程最後一堂完結,譚sir教d野真係好堅,今次無俾人呃,樓上講錯話了,唔係把宇宙尺勁,係阿sir勁,佢既智慧唔係一般普通人,我好佩服這種人。

不過仲要再花時間操練呢d技術,五種技術,剩係一樣野都有排玩所以呢排無時間報雙飛蝴蝶,無時間搞期權住,待搞掂晒呢五種技術再進攻期權,我學野好專一只會專攻一樣野至精為止 ...
記住!练到至精时記得上來show下quali啊!

okok
不過唔係show quail,係互相交流分享,在座咁多位師兄師姐們個個臥虎藏龍功力深厚,小弟資歷嘗淺涉足股市時間好短,今後仲要向各師兄姐們學習,希望你們能夠不吝多多指教小弟

引用:
原帖由

sinding

於 2013-8-23 00:05 發表

記住!练到至精时記得上來show下quali啊!  

引用:
原帖由 danny 於 5-7-2013 11:06 發表
一注獨贏買347,希望可以在2元至2.5元左右買,在今年底至明年初,如中國真的見底,上升10倍8倍無難度。
ching

347 由你介紹個日到近頂 (個零月) 都升咗 40%

似乎仲未升完
Never depend on single income. Make investment to create a second source.

發新話題