發新話題

JUL 期指 期權

引用:
原帖由 fatpat 於 2013-7-26 10:39 發表

What do you think this month settlement price

Good time to bet a little on LP
之前已見過應跌唔跌, 橫行多幾日就彈上, 而家情況又差唔多, 大富大貴 #2x3 咗, 但都只係橫行, 看大大大仙, 一跌又有買盤推番高, 形成多口釘, lp 唔著數, 除非食快餐
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 ourstation 於 2013-7-26 11:06 發表

恆指上星期五已破橫行區, 今個星期一爆上 219 水平, 如 5 仔同恆指同步, 估業績前後(8月)會夾上, 用#3劃線, 8月應可再上試 91 位
用周圖Gann 91好頂下,而井男亦想做-gp n 金鐘,亦係2d3 n 似三沖,要非常小心看著
可能194調整開始,八月的大g底暫看不低於210過倉後看期權分佈再研究

引用:
原帖由 ourstation 於 2013-7-26 10:33 發表
5 仔受壓, 個市唔彈得去邊, 但又跌唔落

5 仔受壓, 唔代表個市唔好, 因為 5 仔日圖已行 #3pc, 可能等 8 月爆上
Ourstation 兄, 8-9月後市是否仍然偏好? 上下波幅預計多少? 先謝過!!!

過倉應不低於217,不高於221••••

引用:
原帖由 CB900 於 2013-7-26 11:30 發表
用周圖Gann 91好頂下,而井男亦想做-gp n 金鐘,亦係2d3 n 似三沖,要非常小心看著
可能194調整開始,八月的大g底暫看不低於210過倉後看期權分佈再研究
如果沖上去就 99

引用:
原帖由 bb2682 於 2013-7-26 11:38 發表

Ourstation 兄, 8-9月後市是否仍然偏好? 上下波幅預計多少? 先謝過!!!
個人看法: 8-9月看好, 如果唔係回落太多, 期指日圖有機行#3pc, 跟 5 仔圖差唔多, 從價位計, 恆指先行一步(先破橫行區), 從指標看, 5 仔先行一步 (先行 #3pc)

引用:
原帖由 ourstation 於 2013-7-26 11:58 發表

如果沖上去就 99
睇下月上唔到99,先上91後回,太陽clm,兄弟未順排難在頂位唔回

引用:
原帖由 sinding 於 2013-7-25 20:49 發表
夜期小时图出咗頭肩顶, 且看明天點玩。
好似想變身做钻石型。

大家午安!

大家睇吓 1m 既 5 仔點樣俾大戶食曬, 呢個星期第二次了, 都係係88蚊

引用:
原帖由 ourstation 於 2013-7-26 15:12 發表
大家睇吓 1m 既 5 仔點樣俾大戶食曬, 呢個星期第二次了, 都係係88蚊
係喎!下星期業績向好?

發新話題