發新話題

波浪理論迷思

[quote]原帖由 ourstation 於 2013-8-14 00:11 發表

相信港股到時會跟, 但估計而家港股想食尾糊, 所以升勢厲不可檔, 仲可行多一段時間, 形勢可能真的似狂牛, 直至狂牛突然死亡, 時間可能都係十月至十一月 ... [/quote

但美股未有轉勢訊號

老美太陽行緊2d3,將會dcc, rp位15400!太陰正在通道頂阻住,看這兩個月美股出什麼棍!

港股係熊係牛,市場上總有兩派,唔係沒對手
美股 :太陽2d3, 射子午,太陰撞通道頂回落,如9月再大陰確認見頂!先看140
阿爺 :長期底部namy,不可跌穿1950,現太陽行上子,但週期是下子,看能反彈2150!
港股:短期看跌,c浪目標202-206,但好快大單邊,請看圖

附件

是以大浪模式向上,

目前可以估計為3浪(i),由於2浪c mq,以浪抄浪比率約234-236為3浪(i)的頂,隨後出現3(ii)調整,支持為221-218
跟住推動3 (iii)

又將會出現大細g底,時間9月下旬到十月初!
19號老美開會,時間非常吻合。

過倉隨時有驚喜……

會唔會抄舊年9月6日底
小時圖我看似是行完3(i)
如果調咁深又似乎不像3i浪,或可能是x

引用:
原帖由 ken0904 於 2013-9-16 02:44 發表
會唔會抄舊年9月6日底
小時圖我看似是行完3(i)
如果調咁深又似乎不像3i浪,或可能是x
畫圖畫不好,箭咀只是方向,不是價格!3ii調到218-221左右,跟住上的

回復 69# CB900 的帖子

我數錯左了

CB師兄好勁

呵呵,我睇到個咀以為調咁多

???

cb ching...

any up date...

現有option 1 (機會偏大)
行3浪中的3推動浪,目標242-246,時間今月有機到242為今月轉倉上部阻力位,當然企穩23350-23400以上收市首目標239!

Option 2 (機會偏細)
現時是2浪調整的反彈B,支持226,不能跌穿!否則觸發下跌浪。但226出現幾個支持訊號,重要的是大g出現10/10/13
,又跌唔深!看來下跌力量完
老美Sp n djia出現向好信號,應該重有得彈
阿爺就破TL,走勢唔錯

附件

ScreenHunter_01 Oct. 14 00.58.jpg (180.93 KB)

ScreenHunter_01 Oct. 14 00.58.jpg

3浪2的調整比起主浪2的時間上出現擴張,似乎又不太吻合,真有點摸不著頭!或許再等等!

發新話題