發新話題

波浪理論迷思

估計底位在16K至19K之間.

回復 284# rcecbest 的帖子

估埋幾時,橫豎都係估

回復 285# CB900 的帖子

浪抄前浪, 11個月, 由9月4日計.

引用:
原帖由 rcecbest 於 2014-10-3 12:56 發表
浪抄前浪, 11個月, 由9月4日計.

引用:
原帖由 sinding 於 2014-10-3 10:14 發表
老美依波拉病毒擴散有機會引至全球大通縮
大镬!好似開ni隻黑天鹅
两医護人员中咗招

波浪許生的數浪方法,同老師的大浪X見頂不謀而合,但點解會發生如此大跌呢?

附件

ScreenHunter_02 Nov. 20 00.57.jpg (57.28 KB)

ScreenHunter_02 Nov. 20 00.57.jpg

bible訊號唔似,當有機會跌近上升軌底部時(約22200),反而係做好倉嘅最佳時刻,穿就反手,呢組浪比較複雜,但仍可以穩守上升軌而一浪高於一浪,不宜過份悲觀。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

理論上發生機會偏低,如今次行完C都搏升,咁跌法要打仗伊波拉大爆發先得,盤數又唔似!所以數浪有時當學術研究。
以上幅圖穿左21000先講

而家香港個市唔會有正常嘅波浪,大陸最叻做A貨,我都曾經講過呀爺係天下千王之王,呢一鋪輸死唔小老散,真係信佢半成都死。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

上證一浪運行中?

附件

ScreenHunter_01 Dec. 07 14.14.jpg (164.51 KB)

ScreenHunter_01 Dec. 07 14.14.jpg

發新話題