發新話題

JAN 期指 期權

[quote]原帖由 ourstation 於 2013-1-4 12:02 發表
整兩個圖大家看看, 等陣解釋

Thanks ourstation hing, 請問 2013 年看好那 2-3類板塊的股份? 先謝過!!!

引用:
原帖由 ourstation 於 2013-1-21 09:44 發表
BlackRock said the stock market will be going up like pent-up firepower

貝萊德料股市火炮式上升http://hk.apple.nextmedia.com/financeestate/art/20130121/18141203
ourstation 兄, 你有點睇 2-3月個市呢?

引用:
原帖由 ourstation 於 2013-1-21 12:04 發表

仍然在等待 3 月開始放紙鳶
Thank you so much

引用:
原帖由 ourstation 於 2013-1-22 14:44 發表
每日只係想破一破頂, 又收工

呢種市況, 只有做莊最開心, 做莊就只雖 short short 佢
ourstation 兄, 2013 年你對咩板塊最睇好? 可否推介 1-2 隻股票(或 pm 我)給我參考下? 先謝過!!!

引用:
原帖由 ourstation 於 2013-1-22 15:07 發表

呢方面我好少睇, 我主力只買 blue chip 股, 而且金融股係我主要持有, 如銀行股同保險股

其他細股都是買得很細, 亦是看 bible 決定, 沒有任何板塊規定 ...
謝謝! 我都係主力買藍籌股, 而家都係等緊回調機會再入貨.

引用:
原帖由 ourstation 於 2013-1-22 15:45 發表

藍籌股唔使出出入入喎, 等成個 trend 完曬先走人
同 mpf 一樣, 出出入入有時會蝕章
因一直都有參考你對市況的分析 + 自己的數據後作投資,
估計升到 230-235 後會有較大調整, 諗住先行獲利後再部署.
煩請日後 ourstation 兄測覺市場有大轉勢迹象,請通知一聲.

引用:
原帖由 ourstation 於 2013-1-22 16:39 發表
從恆指日線圖看, 呢個幅度仲係可以接受, 都仲未到 75º 以上

只要兄弟繼續努力, 市況仍然向好
ourstation 兄, 係咪等多一陣先入番市會好 d 呢? (2 月中/後期)
Thank you so much

引用:
原帖由 ourstation 於 2013-1-22 17:03 發表

如果出咗就等一等, 等埋三叔先, 我睇 3 月才開始放紙鳶啦, 見回調至慢慢買, 急唔來的
收到了, 吾該晒!!!

發新話題