發新話題

週未閒談~~~長尾十字星將見熊二反彈 ?

Thanks C-Hing for sharing.  You always give us very good idea.

Thanks C Hing for all sharing!

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-9-27 10:43 發表
thanks !大市見走出熊一,可見MT`S 訊號之準確,實在令人大開眼界!
今日為告別熊一再大話一番,只談圖表+走勢,不談訊號;
大家或可留意週線圖,加以想像力,自然會發覺09年至今走勢與美國政策一致,亦可以發現其巨大陰謀,
1.)09年全世 ...
Tsui 兄果然見解獨到.  但你覺得呢次返彈需要幾多時間完成?  好多人話10月會係股災(包括報紙, 雜誌, C-9), 但我覺得唔會係呢個月, 返而我會覺得係11月或出年.  大戶等你以為歐洲問題解決, 的散戶係咁入貨之後就一野掃返落去.

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-9-27 18:48 發表
HELLO! msexchsrv,日子長短暫時未太清楚,十月尾內地銀行會準備年結,有可能再抽緊銀根未定,如果未來時間見好消息而大成交將會係一個訊號,因為大戶製造氣氛將左手轉右手做出嚟嘅假像,引散戶進塲,另外判斷大市現運行一組上升趨 ...
你覺得美元會唔會走強?  同埋係唔係借呢個機會走咗的蟹貨?

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-10-1 15:00 發表
支持1.)16996  2.)16700休息區,如跌破#16500將見#12000,搏反彈好友密切留意
Tsui 兄,已破16500。 請問你對後市點睇?

Tsui 兄,

琴晚美股同而家歐洲都升緊,似乎聽日會先到16500 呢的個位。 不過唔知會唔會倒跌。

PS.  我係男

今日破咗17200,會唔會再上去到18000?係唔係已經跌完?

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-10-8 19:53 發表
行7組浪下破交义位,已為會急跌,點知第二日急彈900多點,同日晚上英國及歐盟推出救市操施,大市再裂口高開,可見操控大市並非一般莊家,又一宗燒炭+跳青馬大橋,真係要小心,量力而為!昨日高位17777,收市17643,反彈會否見萬八?相信反彈 ...
請問你覺得上19,000機會大唔太?

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-10-10 17:55 發表
非一般莊家,今天再加入呀爺,非一般量度能預測大市方向,現在巳進入轉彎位,走勢亦出現PQ,小心一天彈二千一天插三千,建議小搏大!
同意。  老美而家大升。 隨時升300點。

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-10-11 20:20 發表
數浪尤如像霧又像花,來閒談一番
由1/9.#24485高位跌至4/10.低位#16139,跌幅4797點,如熊一為5浪段下跌,即大市現行ABC反彈波,幅度有可能見#20000以上,
但熊一如運行7浪段下跌,即大市將完結6浪反彈,其後反復下跌尋底完成整個熊 ...
今日期指高水,老美,歐洲又升緊。 聽日一定過18500。

發新話題