發新話題

MAR 11 期指,期權

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-3-4 10:36 發表
留意大仙見MPC、紙五 & TST東..
期指如再上破23420水平, 將上試上行目標..
等待大仙#1回落, 調整完成或形成DBT & 持槍再上..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 ng117 於 2011-3-4 11:24 發表

我想請問stc係唔係用14,3,10
          而macd係唔係用9,12,26
要一定順排定唔係
不是14, 3, 10, 但由於涉及課程內容, 為保障同學們的利益, 小弟不便在公開討論區解釋, 不便之處敬請原諒..

700不經不覺, 已經近$220..

引用:
原帖由 hsi_c1 於 2011-3-4 11:57 發表
破左頂之後一去冇回頭
尚記得08年, 證券行的股友問小弟災後哪隻值得吸納, 小弟因其內地龍頭位地, 有機會成為第二隻百度、Google, 都看好700, 如果股友有跟買..
兩年多正股賺5倍, 再捕捉股票期權豈不..

引用:
原帖由 hsi_c1 於 2011-3-4 12:12 發表
SINA 在美國個邊都升到傻左 期權一個月都有1X倍  (美金計)
388一個月有180倍

引用:
原帖由 hsi_c1 於 2011-3-4 12:24 發表
幾時先到我
只要肯細心分析 & 實行買賣, 未來日子機會總會有, 看大家能否把握..

引用:
原帖由 get 於 2011-3-4 14:28 發表

OK兄,請問點樣度?
thanks.
請到實戰班看詳細解釋..

引用:
原帖由 JackySo 於 2011-3-4 12:23 發表
個人估計,今日HSF高位在23564之上後回調收市下星期一再升到高位,但不幸地星期二開始大跌市.如不幸言中,再分享下跌時間同目標預測
Jacky兄似乎有獨到看法, 可否請Jacky兄到實戰班專區一起研究一下呢.. ?

期指雖上破早上高位23420點, 唯大仙見#2X3, 留意DCC行完, 有否機會見#2D3向下調整..

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-3-4 14:40 發表
期指雖上破早上高位23420點, 唯大仙見#2X3, 留意DCC行完, 有否機會見#2D3向下調整..
好在見大仙出現#2D3, DTR現行MCF-DN, 三相向下..
如果突破追入即中伏..

雖然三相向下, 但MA順排下, 調整幅度似乎未必大..

發新話題