發新話題

JAN 11 期指,期權

引用:
原帖由 ng117 於 2011-1-3 12:56 發表
我現在sp24200係星期五做
今朝唔識救倉
新手第一次玩SP
現在應離場好定LC好
NG117兄你好!
閣下是否做了SC24200呢 ?
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-3 11:24 發表
但需留意MOC & 細仙見#2X3, 大市或反覆上落, 待出現相位同步向上再BOD..
大仙見#2X3後, #1正要CLM, 留意DCC出現..

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-3 10:44 發表
各位早晨!

期指上星期四(12月30日)高見23200點回落, 今日(1月3日)回試23200高位阻力, 高見23198點回落..

**** 本內容被作者隱藏 *****
從2hr圖看, 今日下午反覆調整過後,

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-3 14:38 發表

大仙見#2X3後, #1正要CLM, 留意DCC出現..
大仙見持槍插穿, 繼續留意#1 CLM拗上 & DCC..

引用:
原帖由 get 於 2011-1-3 14:53 發表

OK兄,請問何謂BOD?
Get姐你好!

BOD是在Bible & GP所教的術語, 與SOP相反, 由於涉及課程內容秘密, 小弟不便在此解答, Get姐可回看Bible & GP的notes..

BTW, 尚記得MT Sir所教的次序是, 每逢EOC就要找位置BOD/SOP..

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-3 14:48 發表

大仙見持槍插穿, 繼續留意#1 CLM拗上 & DCC..
大仙出現#1 CLM 拗上 & DCC, 因此出現不錯的反彈..

或回試高位23475..

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-3 15:12 發表
大仙出現#1 CLM 拗上 & DCC, 因此出現不錯的反彈..

或回試高位23475..
大仙#1CLM, M現處於高位, 期指未必能上試高位, 大市或反覆上落至收市..

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-3 15:23 發表
大仙#1CLM, M現處於高位, 期指未必能上試高位, 大市或反覆上落至收市..
大仙見回馬槍插穿, 期指高見23465點回落, 留意#1 CLM拗落, #2、#3會否配合同步向下..

引用:
原帖由 canido2010 於 2011-1-3 15:39 發表
OK兄,要多謝你。系你提醒左我去睇1hr + 15min架配合。我覺得信號相對穩定。容易排除干擾信號!對於做Option系好有幫助!Thanks
Canido兄, 運用1hr & 15min配合, 是MT Sir在課程中所授, 小弟只是幫助重溫

BTW, Canido兄短短時日已對期權有如此深入了解, 不久將來小弟可能要向閣下請教

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-3 15:31 發表
大仙見回馬槍插穿, 期指高見23465點回落, 留意#1 CLM拗落, #2、#3會否配合同步向下..
大仙#1DN-P似乎行完, 留意MOC有否見SBO的機會出現再上..

發新話題