發新話題

JAN 11 期指,期權

引用:
原帖由 canido2010 於 2010-12-31 12:13 發表
當前兩個大圖都是行左Up紙五架Trend
剛剛MOC在低位又見三相同步, 配合回馬槍 & #1GP, 看各位同學能否找出訊號所在..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-12-31 12:16 發表

剛剛MOC在低位又見三相同步, 配合回馬槍 & #1GP, 看各位同學能否找出訊號所在..
於此同時, 大仙亦見PMA配合低位出現

引用:
原帖由 cyndi 於 2010-12-31 12:04 發表
from 5-minute 220p chart....seems the premium will be going up soon
220P收市前見大成交..

引用:
原帖由 psho 於 2010-12-31 12:34 發表
臨收巿,期指倒跌,成交過千,ok hing, 有何啟示?
可能是假期前即日仙平倉不過夜..
而從CP圖看, 220似乎是LP, 過千張成交, 看來是大戶的..

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2010-12-31 12:35 發表
祝各位ching新年快樂,2011年更進一步,大獲全勝,特別多謝O.K hing,祝生活快樂!
祝大家新一年事事順景, 倉倉平安!

各位早晨!

期指上星期四(12月30日)高見23200點回落, 今日(1月3日)回試23200高位阻力, 高見23198點回落..

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

引用:
原帖由 我要做大戶 於 2011-1-2 15:00 發表

大家好~~~其實我係和大家一齊剛上完核心課程的同學, 因工作敏感關係, 要低調, 所以改了名義login~~~
"我要做大戶"這名, 其實係看完早前MT SIR的文章, 明白到期權要安全多數做扣/SHORT賺錢, 當然option可有無限賺錢 ...
大戶兄你好,

其實期權策略需因時制宜, 就好像上月和1月, IV長期處於偏低水平, 期權金相對便宜, 如預期爆邊, Long會比Short優勝, 因此不能只收息, 亦要做資本增值, 實戰班見!

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-3 10:44 發表
各位早晨!

期指上星期四(12月30日)高見23200點回落, 今日(1月3日)回試23200高位阻力, 高見23198點回落..

**** 本內容被作者隱藏 *****
剛完成預測就..

引用:
原帖由 canido2010 於 2011-1-3 11:15 發表
1hr + 15min都已經相位同步向上!
但需留意MOC & 細仙見#2X3, 大市或反覆上落, 待出現相位同步向上再BOD..

引用:
原帖由 Jinpa 於 2011-1-3 12:19 發表

祝各位2011年買賣自在,順勢應心!

現在大小圖眾兄弟齊心向上,大大仙雖有成頂之勢,但上升之勢尤在。

另外日圖明天乃一時間對稱力量之高位,加上以上一個工作天資料計,於23600收回價有6.13億份街貨。

:smile_ ...
引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-3 11:24 發表

但需留意MOC & 細仙見#2X3, 大市或反覆上落, 待出現相位同步向上再BOD..
因此小弟亦認為待相位同步向上再BOD

發新話題