發新話題

JAN 11 期指,期權

下晝開市企唔穩 23719 之上,再沽,目標睇穿上晝 DL……三點半後都唔穿,食咗先!

唔等......無耐性....

引用:
原帖由 ESGoddess 於 2011-1-28 15:52 發表
下晝開市企唔穩 23719 之上,再沽,目標睇穿上晝 DL……三點半後都唔穿,食咗先!
me too

今個月又結算,總算無驚無險,賺了少少。
Part-Time Trader, Full-Time Income

引用:
原帖由 基哥 於 2011-1-28 14:41 發表
Jinpa兄, 好想請教你所講ykl是否就是10:10這個情況? 因為我一真以為好似MOC那樣才算ykl.....
而一般ykl既#2x3 or #2D3既力量是比較弱或比較強呢?
Hi 基哥,多謝你的問題,

首先,在下認為應同時參考OK~小兄弟的有關回應一拼研討會更具意義。

而單從基兄的疑問,在下看ykl差不多等於一定同時是D,因為曲線組合很平。在下未有詳細考察的,是ykl形DX起的作用大些,或是發生於之下起的作用重要些?

現在還未有定見,基兄可先行深研,然後和大家分享心得吧?
市場運動,如一切世間現象,
總有其相,必有其數,故必有其法。
有法,則有術。

Jinpa hing,Happy brithday!

謝了!

雖然口頭責難了CC兩句,怪他好事多為。但必需多謝

Angus, wai-wai, 基哥,KTL, markyau, takk, tsuikinman, 及鮮有「露面」的loveiso5, 求知客,fatpat, get, katso, aaJac與及權壇新星「東南女神」ESGoddess,(遺漏見諒)

今年多了一班同學版友在這裏一同交流,實與戰友一起在股海中殺敵求存不兩樣,見到諸位的賀帖,倍感親切,此等經驗前所未有,謝了!

今年剛「發現」自己的餘下人生,生活目標將重新集中投放在教育事業上,焦點特別是促進自學能力,分辨善惡,為人生作決擇方面。

故此,小弟亦祈願以上諸位,所有版友,譚老師伉儷及其學生們,能得福生慧,在洶湧的股海波濤中得自在,來去自如,長短兼收!

恭喜恭喜!

有法,則有術。

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-28 12:22 發表

新年快"落" ?
今個月總算平安渡過, 圖表出現頭肩頂走勢,想同多位ching研究吓,所以週末前up 多幾句
從今日圖形所得已跌破頸線,大部份人都會懷疑呢個圖形究竟真定假?係咪大戶造成陷井?
量度跌幅有可能破22000 所以睇睇大家嘅意見!
用mt sir 系统:日圖2X3或營造dcc    小時圖2d3各指標仍未能聚合(利)    大大仙仍須 尋找支持位
未有見低蹟像,因此覺得成立機會相當高,留意會否插穿3頂量度跌幅23300支持位,如果破位正月流流
真係應咗O.K ching嘅新年快〝?〞 可能有ching覺得我同之前講嘅推測又〝變〞,sorry!
其實我都係受我老細嘅〝擺報〞

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-28 10:20 發表
期指下試下跌力量擴張目標約23555-23565水平, 10:16 期指 @ 23555..

雖有短暫反彈, 但由於下跌時間比預期早、跌勢亦比較急, 仍需留意大仙 & MOC的Bible & TST訊號才可LC/SP..
各位早晨!

期指上星期五(1月28日)下試下跌力量擴張目標約23555-23565水平, 低見23555點反彈, 下午高見23740點回落, 收市前再試23555-23565水平, 低見23568點..

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

牛熊證街貨變動追蹤

三大街貨增加區域
收回價範圍牛/熊街貨量(份數)較前交易日增加份數
23300-233995億2千6百萬8千1百萬
22800-228992億1千4百萬3千5百萬
22700-227998千3百萬3千3百萬
三大街貨減少區域
收回價範圍牛/熊街貨量(份數)較前交易日增加份數
23200-232992億7千5百萬-3千8百萬
24300-243991億2千6百萬-2千萬
25000-250994千2百萬-1千6百萬
以上統計截至2011年1月28日16:30,依據的原始數據來源連結
另可按此連結參考互動街貨分佈圖
過去五天個別回收價之未平倉合約,則可按此連結作較詳細縱覽
列表製作牽涉人手輸入,未經嚴謹審閱,如有錯失,敬希版友多有見諒及提點。
有法,則有術。

發新話題