發新話題

DEC 10 期指,期權

good morning

一做call扣就升, 我無野好講

死火, connect唔到winq.....
師兄們有咩返方法?謝謝~~~

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-12-6 09:47 發表

會否是密碼已經到期?  
不是.....公司剛剛做了少少裝修, 我部腦D野無郁過, 但係就係CONNECT唔到WINQ....

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-12-6 09:58 發表

試將Winquote完全清除再重裝, 在Winq32資料夾內選擇unwise, 在每個步驟選擇select all再按next..

在unwise之前, 先將自己修改過或儲存的新template複製到另一個新資料夾; 當Winquote完全清除後, 所有記錄都會刪 ...
都唔得, 睇黎公司將firewall 的security 加重了..唉....

有無師兄用緊一通?知唔知佢d 圖表有咩技術指標可以睇到?

師兄們, 無法解決winq 在公司的接駁問題, 我自己本身有notebook同上網手指, 但係在公司擺出黎睇太揚, 而家諗住買部tablet 機頂替, 想問下有邊隻cpu 可以support到winq? 謝謝~~~

引用:
原帖由 lapetite 於 2010-12-9 11:07 發表
http://www.option-king.net/bbs/viewthread.php?tid=3530&page=50#pid66355
無法解決winq 在公司的接駁問題, 我自己本身有notebook同上網手指, 但係在公司擺出黎睇太揚, 而家諗住買部tablet 機頂替, 想問下有邊隻cp ...
thanks ching, it's very good method!

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-12-10 15:57 發表

大仙見#1 CLM拗上, 現見TST東, 對稱目標或回試23200水平..  
bingo again!!!!!

引用:
原帖由 canido2010 於 2010-12-30 17:44 發表
起成本合理架情況下,只要long起short之前,隨時都會有意外架收穫。但是就好考眼光,因為起做扣架時候吾可能有依個Case,只有一種情況可以出現依種無風險獲利空間就是,當你只是做naked short call後,指數一直反復向下,再加某一 ...
咁樣情況下其實你張sc 250 都可能已經有利潤, 何不平倉先?咁咪唔使走去再long 248c 咁煩...

發新話題