發新話題

Nov 10 期指,期權

大市強到冇朋友, 大戶挾到唔肯走
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 lapetite 於 2010-11-4 16:44 發表
to OK Ching,  
pls can you tell me which module will cover 2D3 / 2X3 / DCC...  I really want to understand what you high-hand C Hings are talking about, I will start core modules next week ..  Thx
Lapetite兄你好

#2D3、#2X3 & DCC都是短炒聖經的課程內容, 雖說是短炒聖經, 但用於大圖上所出現的訊號同樣有效..
就好像上月尾波佬兄所說的#2D3訊號, 就是於較大圖出現, 因此出現大幅度的上升

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-11-4 14:43 發表

留意, 如能上破24480, 以日線圖看, 有一對稱目標

以下內容需要回復才能看到

裂口上破, 勢頭頗強

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

引用:
原帖由 ericshao 於 2010-11-5 10:25 發表
個市沒想像中勁,請小心
今天應只在此區間24656 - 24958
Eric兄你好, 多謝Eric兄細心分析

連續兩日裂口, 睇嚟調整一下打吓底會比較健康

引用:
原帖由 abicheng 於 2010-11-5 10:24 發表
thank for sharing and waiting for
MOC #2X3後見DCC, 而大仙即將#2X3, 受TBM目標阻力, 24888短線未必能破, 今日上午可能只於高位反覆

引用:
原帖由 butterflyjoan 於 2010-11-5 12:07 發表

ching,

E 你看, 個市會否下星期一見頂呢???
引用:
原帖由 OK~ 於 2010-11-4 11:13 發表

各位早晨!

期指於10月29日穩守22800水平, 低見22808點反彈, 10月30日以裂口上破23200水平, 今日(11月4日)再裂口上破24300水平, 高見24480點回落..

**** 本內容被作者隱藏 ***** ...
上升力量比預期急, 而大圖MA順排, 預期即使短線見頂, 向下調整可能只是回補裂口..

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

引用:
原帖由 muigol 於 2010-11-4 17:05 發表
其實我想問呢度d學員一個問題,MT Sir ge 理論係咪都包含左一d江恩ge野係入面? 咁如果我已經有d江恩方面ge基礎,咁係咪可以跳過左基礎課程呢?Thanks a lot ...
Muigol兄你好

因為每一個課程, 都跟上一個課程的內容有所關連, 所有課程都不能跳級..

而MT Sir的課程中, DTR包含江恩的解說, 但MT Sir更發現一些江恩的秘密, 在一般江恩書本中不曾提及..
因此, 即使對江恩方面有所認知, 都很值得上..

引用:
原帖由 paaq 於 2010-11-5 14:56 發表
大仙好似想拗上...

仲見250bear 有加倉,勁!
Paaq兄Bingo

引用:
原帖由 butterflyjoan 於 2010-11-5 15:20 發表

ching

什麼是大仙??? 有無得睇???
大仙是短炒聖經的訊號
引用:
原帖由 butterflyjoan 於 2010-11-5 15:32 發表
ching,

請問 MT Sir 預測個市約在 25000 ~ 25200 之問, 請問會買 c option 應該幾多點??? 26000 得唔得???

請覆
期權的特性, 則在太極期權心法有授
引用:
原帖由 butterflyjoan 於 2010-11-5 15:34 發表
ching,

唔知可唔可預測國企呢???
各個市場價格的變動, 都是人投放力量而變化, 跟隨宇宙力量, 因此幾乎任何市場均可應用..

Afternoon All

MOC出現MPC之後, 似乎見#2GP

發新話題