15 12
發新話題

每日程式揀股

引用:
原帖由 MT99 於 2010-3-14 00:16 發表
再看週線圖,此股正以大作交突破阻力,所以預期將會有可觀的升幅。
嘩!Daily Chart 開車,多謝MT Sir
Live for Today, Hope for Tomorrow ^.^

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-3-18 15:25 發表

651今日再開車夾上0.55, 但如果成交唔夠, 可能會先調整再上...
Thanks MT Sir
我都等緊回4 add oil
Live for Today, Hope for Tomorrow ^.^

引用:
原帖由 hftsang 於 2010-3-23 09:52 發表

捉這些爆升股純粹是技術分析, 最重要是在短時間飆升及有大成交支持在高位走貨, 所以市場情緒很重要, 而在短時間的升跌當中, 我們研究fundamentals入面的cashflow是不適合的, 只要市場情緒稍一cool down大家放貨,  ...
hftsang 兄,十分認同你既講法 , 我经驗係切勿太貪,否則得不常失。

#467, thank you sir

引用:
原帖由 Jinpa 於 2010-4-22 10:00 發表
來自《信報》昨晚之「即時財訊」:

中海船舶(00651)發盈警 料去年錄龐大虧損
中海船舶重工集團(00651)發盈警,預期截至09年12月底止全年業績將錄得龐大虧損,主要由於外匯波動及就延誤向客戶交付船舶而計提之撥備,導致銷售 ...
多謝Jinpa兄上次放上來條声帶,值得一聽再聽 。其实MT Sir都係为我地評估最大可能性既利潤,所以我都係搭吓順风車,但唔好谂住可以搭到尾站,因为Mr.莊家唔会通知我幾時架車会停。可能我以前做得多艇王 所以我經常都同自己講切勿太貪  

15 12
發新話題