發新話題

JAN 10 期指,期權

引用:
原帖由 基哥 於 2010-1-28 10:20 發表

哦...唔係, 我係LC202+SC204, 付出38點
基哥呢個策略都幾安全, 不過如果張SC204今日做應該仲fit
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 hello 於 2010-1-28 10:42 發表
Hi OK Hing

Following is my today trading record. Would you provided your suggestion or strategy.

HSI20400AO
9:58 10
9:59 7
10:01 8(2)
10:02 8(3)
10:06 5(5)

Total cost 6.82. Total contact 12 ...
小弟唔可以提供買賣策略, 不過小弟認為期指喺204左右應該有啲阻力, 如果係我持倉都會先攞返個本, 其餘嘅搏佢上204樓上結...

引用:
原帖由 mon128888 於 2010-1-28 14:43 發表
mt sir 咪話回到20600 可能 ....

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2010-1-27 15:48 發表
如果今日照MT Sir所講係時間低位, 期指反彈縮減首目標先睇星期二反覆上試20600-20650水平...
Sor, 可能令Mon兄誤解了...
MT Sir睇期指下星期上208-209水平, 206水平只係小弟預計MQ首目標

引用:
原帖由 yokito530 於 2010-1-28 15:31 發表
各位師兄睇來係咪唔會再落, 大約20100-21000內結算呢?
如無意外, 今個月期指應該會喺20330-350水平

引用:
原帖由 TrendRider 於 2010-1-28 14:53 發表

Yes, agree that 15m looks good now.
留意大仙PC咗...

發新話題