發新話題

JAN 12 期指,期權

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-1-30 11:58 發表
Wai兄早晨!

今日期結, 大戶似乎要護盤, 上午波幅不大, 或需待三點後再會有較大波幅
2月波幅大了
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

回復 1437# ourstation 的帖子

我是用18,19,20,26,27來計算的。

引用:
原帖由 ricksuen 於 2012-1-30 16:02 發表
我是用18,19,20,26,27來計算的。
已足夠! 只要唔升穿呢個價就坐到月底, 升穿左就做保護或平倉
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 ourstation 於 2012-1-30 16:17 發表

已足夠! 只要唔升穿呢個價就坐到月底, 升穿左就做保護或平倉
平均係201喎!

HSI   20160
HSIF 20343??

Oh 202C

引用:
原帖由 ricksuen 於 2012-1-30 17:01 發表

平均係201喎!
日期                                           期指月份     全日最低         未平倉合約       未平倉合約變動    用每日最低價計平均價   
2012 年 1 月 20 日, 星期五        12 年 02 月    19,956              16,856                  +6,598                   19,956
2012 年 1 月 26 日, 星期四        12 年 02 月    20,330              50,782                  +33,926                  20,205
2012 年 1 月 27 日, 星期五        12 年 02 月    20,381              76,335                  +25,553                  20,264

用每日最低價計平均價都最少 20264 喎, 你用那個資料計呢?

我用每日收市平均價, 個價仲高幾拾點

引用:
原帖由 ourstation 於 2012-1-30 17:26 發表

日期                                           期指月份     全日最低         未平倉合約       未平倉合約變動    用每日最低價計平均價   
2012 年 1 月 20 日, 星期五        12 年 02 月    19,956        ...
我用(高+低)/2*張數
18, 19, 20, 26, 27 平均價在20122
20, 26, 27 平均價在20327

引用:
原帖由 ricksuen 於 2012-1-30 17:35 發表

我是用30min抽出數據計算的。

引用:
原帖由 ricksuen 於 2012-1-30 17:35 發表

那你用哪個數做張數?

走勢真係有d怪,20606唔係尖東A出口,又唔多似係頂,唔通DCC.先去到?又有學習機會

發新話題
最近訪問的版塊