發新話題

AUG 15 期指 期權

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-8-13 16:07 發表

期權要睇iv,高iv 想搵食係艱難!
你夠本金可以搵d靚既 SP。
最緊要跟大戶搵食,佢玩 Short 死磨屈機就跟。
7,8月呀SIR 都收晒SP, 唔係呢個月咁大浪, 補按金補死

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-8-13 16:24 發表

金水兄提醒你出關了,依家開 SP同之前係兩碼子既事!
出關都要等狗等魚,做長倉真係要耐性。

特別提一提,今日226p 有大量 SP 成交,105-108點
臨收市已夾上去。
時間見證一切! ...
THX C兄指点^^     
我錢少, 怕按金加價, 唔夠錢2 頭輸

https://action.uber.org/hongkong/
支唔支持UBER?
Uber

我較想知投資者有冇心經營呢個生意,  定用來抄抄賣賣, 如果抄賣就要風險自知,
Uber 投資者比較多個體户, 投資者人數比較大

但我個觀點係公共交通系統應份比大多數人受惠

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-14 12:42 發表
暫時吹到呢度,baby話齋做嘢唔講嘢,收市後再檢討。
baby 你老婆??

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-15 07:54 發表
朱古力紅酒未飲過,但十幾年前去南非旅行時就飲過咖啡酒,就好似牛奶咖啡溝咗啲酒落去,如果食過酒心朱古力嘅都唔會覺得持別,至於朱古力紅酒...... ...
barley ?  

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-15 14:19 發表
唔係,記得個樽係豹紋好特別,除咗朱古力酒,咖啡酒都好出名,但我就唔係咁鐘意。

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-15 17:16 發表
尋日諗住下午再抽高可以沽,點知一路壓住收市,要等星期一啦!做期權長倉就係咁,等嘅係一擊即中嘅時間。
我9up 計時間去到25th 有轉勢反食雞signal. 之前點都玩個菇涼先 ^^

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-15 17:24 發表
係呢枝啦

師兄上載啲圖咁靚,點整?個噏圗網用唔到攪到我貼唔到圖!
google search 再按image  選張靚圖

回復 504# goldwater 的帖子

1千點左右, 時間拿得好今年唔洗做了

發新話題
最近訪問的版塊