發新話題

FEB 10 期指,期權

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2010-2-3 14:42 發表
期指阻力約20700
大大仙DBT, 睇嚟207阻力只能頂得一時, 遲早會破...
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 wai-wai 於 2010-2-3 15:26 發表

20700已到,是否要回調休息一下
留意大大仙會唔會出#1 CL Merge拗落配合1hr回馬槍, 就有機會回調, 唔係嘅話大大仙就確認為DBT繼續挾上, 小心...

P.S. 大仙見#2M3 & 持槍, 如果配合#1拗落 & #2X3, 回調嘅機會就大增

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2010-2-3 15:29 發表
留意大大仙會唔會出#1 CL Merge拗落配合1hr回馬槍, 就有機會回調, 唔係嘅話大大仙就確認為DBT繼續挾上, 小心...

P.S. 大仙見#2M3 & 持槍, 如果配合#1拗落 & #2X3, 回調嘅機會就大增
OK, 大仙看Mr. Gann主要支持約20580-20620水平

如見大成交配合下破20580水平, 期指調整次目標約20350-20400水平

引用:
原帖由 kennybat 於 2010-2-3 16:21 發表

can see 20350-20400 tomorrow??
引用:
原帖由 OK喎~ 於 2010-2-3 16:12 發表

OK, 大仙看Mr. Gann主要支持約20580-20620水平

如見大成交配合下破20580水平, 期指調整次目標約20350-20400水平
Kennybat兄你好
請留意紅色

Good Morning All

引用:
原帖由 Middleway 於 2010-2-3 17:01 發表

Seem like some of those are short...
HSI big volume down last 15 minutes
Hope not trapped by the big guys again this time
呢排陳震倉係熱門話題, 所以大隻佬呢排挾完上又挾落, 挾啲唔夠EQ嘅老散

引用:
原帖由 mon128888 於 2010-2-4 09:44 發表

\

一開就到
所以Mr. Gann嘅準確度, 真係唔到大家唔信

引用:
原帖由 wai-wai 於 2010-2-4 11:10 發表
ok hing 350下一個支持位係咪20230
留意細仙#2X3之後, 宜家似乎行緊個#1GP...
大大仙#1已經係CL附近隨時拗上, 而大仙有機會形成#2D, 等大仙#1落CL Merge拗上再買
20350水平應該有唔錯嘅支持, 如果見大成交隊穿嘅話...

引用:
原帖由 wai-wai 於 2010-2-4 11:10 發表
ok hing 350下一個支持位係咪20230
期指20350水平失守, MOC堺位目標約20180-20210水平...

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2010-2-2 14:57 發表
暫睇只係一個較大反彈, 聽日有一個時間縮減高位, 如期指能以大成交上破20500-20550水平, 次目標或看下星期四(2月11日)上試20850-20900水平...

雖然即月210P見大倉, 但以點數及成交張數看, 有可能是LP, 所以反彈過後要小心留意倉位變動
引用:
原帖由 OK喎~ 於 2010-2-4 12:29 發表
期指20350水平失守, MOC堺位目標約20180-20210水平...
各位午安!

期指於2月3日上破20500-20550水平, 高見20746點回落, 2月4日繼續調整, 上午低見20350點, 確認2月3日為一時間縮減高位...

由於期指已然上破首個力量縮減目標, 期指如能穩守MOC堺位目標約20180-20210水平, 下星期一期指將上試力量縮減目標約20830-20880水平...

發新話題