發新話題

JUN 12 期指,期權

JUN 12 期指,期權

來到季結月份, 雖然Level II各大圖似見同步向上跡象, 但仍需留意MA大浪向下、週 & 月線圖Bible訊號, 反彈過後期指如見大成交再下破低位, 大市或將進入新一輪跌浪

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

回復 155# paaq 的帖子

Paaq兄別動氣, 或許有部份朋友礙於工作, 不便作較長的回覆才會如此
能令大家駐足留名, 小弟覺得此處各位的分析, 是有花時間瀏覽的價值

引用:
原帖由 BB888 於 2012-6-1 11:48 發表
我覺得 OK C Hing 吾知係咪吾睇好 (我自己估, 吾好信)
BB兄你好!

從MA大浪 & 週、月線Bible看, 小弟暫看或只屬反彈

當然, 仍需密切留意各大圖有否PC、Bible & TRP訊號出現導致轉勢

引用:
原帖由 muigol 於 2012-6-1 13:39 發表
Hello, I am a Gann Follower but I also appreciate MT's technique while his students can manage their trade very well
If you don't mind, I will post some my view in future. Please don't hesitate to blame me if I am wrong. Thanks.
Muigol兄你好!

歡迎加入討論區與大家分享所學
大家都是以力量分析走勢, 望Muigol兄日後多多指教

引用:
原帖由 kenleung 於 2012-6-1 14:56 發表
thanks ok ching,
細仙出關?
大仙準備出?

Ken兄你好!

大仙似將形成罩掉頭向下

引用:
原帖由 takk 於 2012-6-1 15:12 發表
June 190C has many volume today.
未知會否是挾高建大倉?

引用:
原帖由 muigol 於 2012-6-1 15:20 發表
大戶好似想恆指收係上星期個位度...唔好比我估中
從日線圖看, 期指Mr. Gann阻力現約18580-18590水平

引用:
原帖由 takk 於 2012-6-1 15:27 發表

you mean SC 190 ? So they may look down to 168 - 170 level by then lor.
小弟看只要各大圖未見同步轉勢訊號, 中浪反彈完還是要繼續跟隨大浪向下, Tak兄又覺得短線走勢將如何?

引用:
原帖由 takk 於 2012-6-1 15:34 發表

暫未有頭緒, 我要等到下週初才action

但向下殺牛好吸引
180以下的似乎還未長大

引用:
原帖由 muigol 於 2012-6-1 15:37 發表
Sorry, 我冇買HSFdata,只用yahoo恆指data做分析
小弟覺得期指包含的時間較現貨長, 因此分析或會較準確, Muigol兄或可考慮購入期指Data

發新話題
最近訪問的版塊