標題: 一個可以令你發達的GPS技術 [打印本頁]

作者: goldwater    時間: 2015-6-5 08:58     標題: 一個可以令你發達的GPS技術

作者: goldwater    時間: 2015-6-5 09:01

好耐冇上嚟吹水,因為近來小睇市比較得閑,用咗MT SIR最新研發嘅GPS技術買入股票,跟住就等收錢,今日上嚟係想分享近來的興奮事!
作者: cowbearcar    時間: 2015-6-5 11:09

恭喜金水兄,由於甚少摸正股,對 板塊認識很淺。

http://www.etnet.com.hk/www/tc/stocks/industry_adu.php

其實我想做個簡單統計,按呢 卅個 行業分類,每個行業 該留意的 龍頭是那一至三個股票?

例如: 汽車股 以 #1114 華晨汽車 和 #2333 長城汽車 為表表者,
市值要大 & 爆升是 賠率要吸引!魚毛爆十倍唔理。
最好有期權添!得閒可以幫幫手嗎?

行業
農業產品
汽車
原材料
銀行
綜合企業
煤炭
建築
食物飲品
家庭電器及用品
酒店娛樂
保健護理用品
工業製品
保險
資訊科技器材
鐘錶珠寶
金屬
採礦
其他
傳媒印刷
石油及天然氣
其他金融
地產
零售
半導體
軟件服務
支援服務
電訊
紡織製衣
運輸
公用事業

作者: goldwater    時間: 2015-6-5 13:30

車兄好,小弟曾經睇過一本書,有一個內容提到每隻股票都有莊家,佢地會不停製造消息,有真有假,令到股民高買低賣,而佢地最怕係遇到一啲到家嘅技術分析老散,因為要同佢哋分享成果,以前我怕老千股,今日有咗GPS 技術,老千怕咗我
作者: cowbearcar    時間: 2015-6-5 14:59

我想分析 時間次序,任何股票都有莊,差在佢肯畀股民分一杯羹還是黑店!
作者: goldwater    時間: 2015-6-5 17:31

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-6-5 14:59 發表
我想分析 時間次序,任何股票都有莊,差在佢肯畀股民分一杯羹還是黑店!
是問有誰願意將自己口袋裡的錢分比別人洗呢?
作者: goldwater    時間: 2015-6-6 11:11

車兄你要記住,世上冇免費午餐的,如果要在市塲上賺錢,一定要努力,我哋大家付出些少錢,就可以用到MT SIR努力研究的成果,係超值到不得了;
其次每個牛市週期都唔一樣,通常金融版塊會先行,其次工業製造,航運業會跟漲,所以個人認為牛市只係剛起步,在大浪初期以GPS技術去揾出待爆股隻,可以做到安全穩賺,複式增長,一個週期結朿前,你已經可以成為富翁。
作者: janus08k    時間: 2015-11-24 17:46

Many thanks

歡迎光臨 至尊論壇 (http://www.option-king.net/bbs/) Powered by Discuz! 6.1.0