標題: 訊號 [打印本頁]

作者: goldwater    時間: 2013-2-14 21:00     標題: 訊號

年假前出現的陰遮三陽,及穿頭破腳,大家會有何準備
作者: sinding    時間: 2013-2-14 22:36

1. 揸咗货上星期走唔切就搵靓位先策略性锁倉,再等其它訊號進一步確認就LP。
2. 上星期跳GAP落攞唔到好价沽货的就咦加搵靓位策略性地LP,再等其它訊號進一步確認就加碼。
小弟始终觉得有难度,其實最好在上星期一跌穿238就追沽。但照之前几個星期的走势來看,都有失败收场的可能。谁知上星期一、二做了個快市,想等回位追沽已冇靓位入市,直追又觉得盈亏比不化算。之所以小弟一直觉得有快慢市之分正是如此。
赢兄有何高見?
作者: goldwater    時間: 2013-2-14 23:11     標題: 回復 2# sinding 的帖子

傳統轉勢訊號,似搵三叔,要搵out 兄幫手度,
若以數浪,2浪還是B,大家或留意,24000-17856X0.382=2347
目標<21563???
作者: goldwater    時間: 2013-2-14 23:20

早前提過歐羅完成大三沖,近日見似完成goodbye kiss,
#1200完成中期反彈,#886 繼續向下發展,
好的一面#1339完成上市後首個整固,
策略沽指數,炒股不炒市
作者: CB900    時間: 2013-2-14 23:50

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-2-14 23:20 發表
早前提過歐羅完成大三沖,近日見似完成goodbye kiss,
策略沽指數,炒股不炒市 ...

作者: sinding    時間: 2013-2-14 23:55     標題: 回復 4# goldwater 的帖子

多谢分享!
作者: manboomboom    時間: 2013-2-15 01:37

thanks you....
作者: redbutterfly    時間: 2013-2-15 06:55

多謝分享
作者: rickso    時間: 2013-2-15 09:51

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-2-14 21:00 發表
年假前出現的一陰遮三陽,及穿頭破腳,大家會有何準備?  
小弟覺得系BOD囉!不過唔知啱唔啱LEI?
作者: KTL    時間: 2013-2-15 13:19

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-2-14 23:20 發表
策略沽指數,炒股不炒市 ...
多謝分享

作者: HPCF16    時間: 2013-2-15 19:41

师兄,330现在 怎看?
作者: goldwater    時間: 2013-2-16 07:42

引用:
原帖由 rickso 於 2013-2-15 09:51 發表

小弟覺得系BOD囉!不過唔知啱唔啱LEI?
e唔系香港睇唔到blble訊號,bod即是買貨啦THX!
作者: kun238    時間: 2013-2-17 16:43

作者: goldwater    時間: 2013-2-17 21:20

引用:
原帖由 HPCF16 於 2013-2-15 19:41 發表
师兄,330现在 怎看?
師兄買了未?雖然此股弱勢,但以我推測,絕對優勝女股神所選的股隻,維持2013年初步目標19亓.

作者: HPCF16    時間: 2013-2-18 09:28

多谢师兄,已小注试水。
作者: goldwater    時間: 2013-2-19 10:37

要留意昨天的高位是否完成黃金比率的B浪反彈,若是,小心C浪急跌!
作者: goldwater    時間: 2013-2-19 22:56

一陰遮三陽係MT'S. 訊號,以前有師兄運用於個別股隻上都能準確捕捉轉向,此訊號好少出現,雖然不在香港,但有此危機發現,希望同各位分享,如何取捨就自行決定,
若真的成立,首目標如CB兄所說目標在22600,但最大的危機或結算後才出現,對稱力量能下破22200,小心
作者: goldylee    時間: 2013-2-19 23:35

Thank-you C-Hing!
作者: goldwater    時間: 2013-2-21 12:52

呢道好大雪
作者: KTL    時間: 2013-2-21 14:08

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-2-21 12:52 發表
呢道好大雪
大6個市都似下大雪
作者: CB900    時間: 2013-2-21 15:11

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-2-19 22:56 發表
一陰遮三陽係MT'S. 訊號,以前有師兄運用於個別股隻上都能準確捕捉轉向,此訊號好少出現,雖然不在香港,但有此危機發現,希望同各位分享,如何取捨就自行決定,
若真的成立,首目標如CB兄所說目標在22600,但最大的危機或結算後才出現 ...
金水師兄說出一陰遮三陽,非常强!看似有下跌力量擴張!900的1•618
由23485跌到222〜220的,亦為rp〜s n rp n 100ma支持位,現大大富想2d3,但沒rp
所以暫不博彈,看蝶倉去也
作者: goldylee    時間: 2013-2-21 15:37

Thanks alot C-Hing!
作者: goldwater    時間: 2013-2-21 18:14     標題: 回復 21# CB900 的帖子

發現呢組訊號攞出來大家一齊研究吓,做買賣時多個參考,並無特別意思,大家亙相學習亦是人生一件樂事,有如CB 兄同大家分享一樣!大家努力
作者: sandy33    時間: 2013-2-21 21:29

多謝分享!
作者: goldylee    時間: 2013-2-21 22:53

Thank-you C-Hing!

歡迎光臨 至尊論壇 (http://www.option-king.net/bbs/) Powered by Discuz! 6.1.0