發新話題

SEP 11 期指,期權

176以下新牛已開,180以上新熊亦已開,殺戮重新開始! [/quote]
牛熊證總街貨量變化 
收回區相對期指張數一日相對期指張數變化
18,500 - 18,599149 149
18,400 - 18,4992 2
18,300 - 18,399163 163
18,200 - 18,2995 5
18,100 - 18,199122 122
18,000 - 18,09935 35
上日恆指收市價 : 17,592
17,500 - 17,59943 43
17,400 - 17,49934 34
17,300 - 17,39923 23
17,200 - 17,29983 43
17,100 - 17,19918 18
16,900 - 16,999142 10
16,800 - 16,899396 114
16,700 - 16,799628 238
16,600 - 16,6997 2
16,500 - 16,599212 73
http://hk.warrants.com/home/ch/sgdata/cbbc_delta_c.cgi?spread=100&sdate=2011-09-3

睇番現行高官,又係令市民激氣嘅,真係政策自由行,頭痛醫頭,腳痛醫腳,6000大元 +菜園村事件可見呢班人無打好呢份工,呃錢呃時間
比林先生做政務司?真係配合梁X英為祖國在港施政,仲要配合個土皇帝XX亞,出年開始港人有排亂,港人自己唔好比人分化,要團結,將來先有好日子過

引用:
原帖由 paaq 於 2011-9-30 13:37 發表

葉劉之前都話過佢做保安局長時都覺得居港權有機會違憲,只不過拖咁耐政府從來無理。依家先諗個人大釋法已經太遲.......反而俾人抽話輸打贏要 。庸官應做唔做只識推卸責任.......浪費錢打官司。
公文袋只係食左死貓 , ...

吾道不孤.

引用:
原帖由 leo8989 於 2011-9-30 15:10 發表
公民黨罪狀
1.        參與公投,累香港納稅人損失數以億計的再選舉費用。
2.        助外傭爭取居留權,又累香港納稅人損失數以億計。
3.        利用長者在港珠澳大橋司法覆核,不但拖延工程一年,更累香港納稅人損失六十五億,而最大得益者是代出 ...
Ching, 請問數據來源, 我都想睇下仲有冇其他浪費項目?

引用:
原帖由 cc02819 於 2011-9-30 15:29 發表

完全同意. 一而再,再而三,這班人就只會做些大浪費.
經濟,民生,教育,醫療,甚至菲國港人之難此等大事,却幫不了半點…
一如老美茶黨,敗事有餘!!
政黨政治就系咁, 因為人嘅習慣系<批評>容易過<讚美>, 所以無個政黨系好, 通常結果都系搵個無咁差嘅。
ching 覺得邊個黨好d? 邊個黨對香港做左值得稱讚嘅事?
多d讚美, 少d批評系好事。

引用:
原帖由 paaq 於 2011-9-30 18:08 發表

司法覆核系我地市民對不合理與不公義嘅最後武器, 唔系就同大陸冇分別, 所以就算我幾唔鐘意, 我都一定支持佢地有司法覆核呢個權利。  

如果政府係強政勵治,法官亦無需使用呢種最後武器 ;
如果政府係深 ...
ching 有見地, 政治股市兩瓣都掂。

thank you c fu

thank you cching

Thank you ching

發新話題