發新話題

SEPT 期指, 期權

???

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-9-10 17:42 發表
破腳穿頭,是否代表見底?我都希望係,但始終覺得差小小,可能彈完再插穿二萬先收工。
所以觀察中… @.@

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-9-10 17:42 發表
破腳穿頭,是否代表見底?我都希望係,但始終覺得差小小,可能彈完再插穿二萬先收工。
大圖出佐關,你都睇再破底?
未仔教,今次用甚麼我不知道的MT技術

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-9-11 02:41 發表

大圖出佐關,你都睇再破底?
未仔教,今次用甚麼我不知道的MT技術
未仔教??
我嘅意思係反彈後好大機會插穿二萬,呢個就係波浪吸引之處。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-9-11 07:03 發表
未仔教??
我嘅意思係反彈後好大機會插穿二萬,呢個就係波浪吸引之處。
28621 插佐八千點,反彈完再落就可以更大刀。
但上次7月8日反彈都好多日才彈完。
8月23日就彈佐四日,今次縮到兩日乎?

期權策略係一種好高深嘅學問,但响討論區所見大部份都係水魚多,好無知,好似上個月咁,有人做咗套牛跨組合,跟住再玩高沽低揸,唔怕得罪講句,如果睇市咁準,直接揸沽期指一年內都可以成為億萬富豪啦!呢啲只係自欺欺人策略,注定一世失敗,稍後有時問再探討吓各種環境下配合不同嘅策略,或者研究吓期權真正用途係乜。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-9-11 08:36 發表

28621 插佐八千點,反彈完再落就可以更大刀。
但上次7月8日反彈都好多日才彈完。
8月23日就彈佐四日,今次縮到兩日乎?
車兄冇留心聽書,我預計反彈浪持續到10月中,目標24500-25000。

等埋太陽麥當勞,就應該如金水師兄所講直上240先,
見大富大貴#2低頭,大大暫時似玩上落市先。

各師兄早晨
昨天期指有很大動作,有無提師兄供咩啟示?

回復 298# ~family~ 的帖子

似淡友壓低平倉格

師兄看今天有點像

發新話題