發新話題

JUN 15 期指 期權

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-6-5 14:36 發表
從大富圖以下都被兄弟下壓, 今日係一組時間底,希望下星期可以突破大富大貴大哥。

d 新熊好似唔使錢咁!
最後果隻 #66599 又入 2B成交額!

個大牛市大勢向上就算街市股神都知道,但莊家冇理由開倉派錢比人洗嘅,多啲散戶造淡先得,期權買價有啲唔妥,等價權稍偏貴,遠價權極貴,奇怪。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

波幅爆上 20,期權要留意 VHSI

回復 138# goldwater 的帖子

上番28500,再去30500?除非A股入MSCI/政改奇績地通過/深港通....好似機會幾微....

引用:
原帖由 DYBJC 於 2015-6-6 09:26 發表
上番28500,再去30500?除非A股入MSCI/政改奇績地通過/深港通....好似機會幾微....
下星期比較担心個市彈上近27700後再急插,如果可以升穿呢個位,相信30500基本目標今年結算前會見,至於其它消息或政策,個人覺得比估市更難!
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-6-6 03:28 發表
波幅爆上 20,期權要留意 VHSI
長倉難揾食,暫時未係時候,希望IV再縮先諗。

引用:
原帖由 DYBJC 於 2015-6-6 09:26 發表
個人遇見,政改因素唔使睇,因恒指成份股中大部份是國内或在國内有生意的公司。城中富豪講的说话系講俾啊爷聼的,因佢地曾俾人民日報期下的搞笑时報點過名話佢地唔出声。港人唔使上心。
啊爷谷起個市有多種原因,國内有钱的人很多但资金冇出路又有好多管制,如投资海外(正在搞放宽)、外滙管制......等。啊爷又唔想啲资金入楼市。另一怪现象,虽说國内水浸,但實体中小企系借唔到钱或借到都要俾好高利息
啊爷炒起個市俾啲中小企在市场中攞到平钱,一举多得

唔好睇死個市唔會升到邊或跌到邊,個市真系A股化咗會急升急跌,Ni两個月已反映咗。
引用:
原帖由 goldwater 於 2015-6-5 16:59 發表
個大牛市大勢向上就算街市股神都知道,但莊家冇理由開倉派錢比人洗嘅,多啲散戶造淡先得,期權買價有啲唔妥,等價權稍偏貴,遠價權極貴,奇怪。 ...
goldwater師兄所講的“等價權稍偏貴,遠價權極貴”系有其中道理的。小心爆倉!好運!

而家跌緊, 買Call未系時候, 不如估下最低跌到幾多 ?

等26700-26200內買5號仔同1339,放係床下底等一年

5號仔如果71頂唔到要去番66-63先有機會再上

發新話題