發新話題

MAY 15 期指 期權

兄弟放心、唔係睹係買保護以防升番上去、還有put套在手

回復 194# mon219 的帖子

醒哦!Well done!
你睇市都睇得唔错哦!玩咗幾多年啊?

夜期破咗位,睇聼朝點開了

引用:
原帖由 sinding 於 2015-5-14 22:28 發表
夜期破咗位,睇聼朝點開了
其實4浪 = 2浪 高度 1521點!
所以準備5浪爆升。
升到六月中,我咁鍾意做淡都要提防5浪做 LC+LP 買保險。

期結行唔足,287樓上,所以買了 280c的豐收了。
290c就可以食佐裂口搬入D好過!

未開倉既可以開埋六月倉290c,最終上幾多等大戶派彩。
六月上望 29788 或 31442,低過200點買290c都係可觀回報!

不過,仍然提防虛火繼續插。
所以明日能否升穿 27444並企穩為後市重要策略
升穿並企穩,開5浪全身做好倉。
企唔穩急回,LC即食胡,繼續下望25539。
強調一點,就算落去25539,仍然符合波浪理論:4浪高於1浪的要求。
由於全世界報紙唱淡,後者開出機會率低。

當然,如果有夾上不回,呢個牛市不容有失。

p.s. 對於尚未報讀課程的新版友,希望你能把握今個升浪。
然後拜MT Sir為師,呢個浪絕對夠你贏突學費,乜都返黎。

附件

5浪上行預測

4浪虛火繼續插

另外,令我今日咁刻意做LC+LP原因,
是最大成交 264p 一炮過有 414張 成交!
當時尚未知是 Short 定 Long,只知有爆大單邊的可能。
所以做兩邊是買保險的做法,確認做 Short就全面做好倉!

thanks sir

引用:
原帖由 sinding 於 2015-5-14 19:50 發表
醒哦!Well done!
你睇市都睇得唔错哦!玩咗幾多年啊?
98年至今了

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-5-15 01:16 發表
另外,令我今日咁刻意做LC+LP原因,
是最大成交 264p 一炮過有 414張 成交!
當時尚未知是 Short 定 Long,只知有爆大單邊的可能。
所以做兩邊是買保險的做法,確認做 Short就全面做好倉!
...

引用:
原帖由 mon219 於 2015-5-15 10:03 發表
98年至今了
喺我嘅前輩!請多多指教!
大家早晨!

發新話題