發新話題

APR 期指 期權

引用:
原帖由 arthur0756 於 2015-4-8 19:42 發表
金水兄見解係個市好快短期見頂?
幾時短期見頂我唔會亂估,但投資策就要分段獲利,有見頂訊號再同大家分享,阻力266突破目標275,去到再睇。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

今日只係將手多的一張遠價遠期獲利,唔使咁驚,真正的戲肉要睇266了,希望明天見啦!

免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-4-8 15:39 發表
由於 VHSI 大升,254p 最低 12x 竟然不再遇見!
仲要有成6xx注成交!
所以要小心。
上個月尾我好清楚講過iv縮得咁勁,大戶今個月派糖,今日iv由12.15升上18.73原因有兩個,一係早前太低,二係大部份人冇預期今日個市有咁大升幅嘅,基乎恐荒性止蝕平倉,止血完就好快回。

???

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-4-8 19:53 發表
幾時短期見頂我唔會亂估,但投資策就要分段獲利,有見頂訊號再同大家分享,阻力266突破目標275,去到再睇。
夜期可能 27 樓了…

tks..................

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-4-8 20:01 發表
今日只係將手多的一張遠價遠期獲利,唔使咁驚,真正的戲肉要睇266了,希望明天見啦!

http://holland.pk/dwxs6a94
一日就到勁

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-4-8 19:53 發表
超出預期

回復 158# goldwater 的帖子

今天暫時高位已突破目標27500做27999,短期爆炸性上升升幅太急,但相信仍未見頂,下一阻力在28500,升破後或在28500至32000之間造頂。

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-4-9 10:19 發表
今天暫時高位已突破目標27500做27999,短期爆炸性上升升幅太急,但相信仍未見頂,下一阻力在28500,升破後或在28500至32000之間造頂。
有冇機會比我入貨金水兄

發新話題