發新話題

週末閒談(2)~~~~數浪探討

引用:
原帖由 butterflyjoan 於 2012-7-2 16:25 發表
Ching
e + 250 天約幾多... 日線 = 198xx / 周線 = 20000 wow... 唔知邊個係...
要上就要穿星期五個位... 唔知岩唔岩... 有錯請指正... @-@
ching 週線圖的稱250週線,上週收市20865,睇週五的高位應會升穿,奇怪嘅係穿咗之後有無機會倒跌?

美國佬09年出QE都係想托番高派貨救自己公司,3 年時間唔知派夠未?

回復 102# goldwater 的帖子

美股幅圖好似行5(4),或有最後一升,看看能破132,唔係就
標普長線市寬大頂背馳,唔係幾好,可能要叫齊人先跳水。

???

Cb900 ching
甘麵死... 沖得過 128xx港女有機試 209 la... 9 up...

回復 103# CB900 的帖子

我睇佢似等食消化餅多啲。

總是覺得有機再kiss 後goodbye

???

金水 ching
邊個 kiss 同邊個 先 say 88... ar 可以講明 d ma...??? @_@ 好蠢 +我...

引用:
原帖由 goldwater 於 2012-7-2 12:17 發表
數浪真係會眼花,由始至終對大市有偏見向下,所以未能拗身向上,因此仍以向下趨勢作推測,兩種可能 (1)大市反彈受阻於250天線完成a 頂,回落至18000附近見b,再反彈上250天線完成一組 2 浪反彈。
(2)大市現運行c,目標約20250完成2浪,反 ...
8月31日21:00
歐洲及美期大升中,見期指走勢似早兩個月前的推測接近,係時候温故知新。

引用:
原帖由 goldwater 於 2012-6-30 22:55 發表
當完成c後,大市將反復向下,首目標18830樓下,繼續運行C-3-3,此組浪特性是幅度大,跌勢急,睇睇是否如此。

回復 108# goldwater 的帖子

發新話題